Wednesday, 29 June 2011

:: kembali kepada kenyataan~

: : alahaaiiii . .


skg ni aku btoi2 penat . kembali lah kehidupan mcm dulu2 tu .

penuh dgn krja , presentation , ASGMENT ! ! !


ceit , awai2 lg dh dpt asgment . presentation pun belambak2 ni . nk cari bahan lagi , nk kena phm lagi .

wehhhh .
    aku penat ! ! !


hgpa tgk meja aku   >




ha , punya la penuh dgn brg2 . cmna lah aku nk wat krja cmni .
   aduyaiii ~


dh la hard disk lappy nk penuh .




haiyaaa . 

get ready nk beli external~


:D

Tuesday, 28 June 2011

:: aku masih trauma !

: : lama x update blog . sgguh bz mggu ni .


em, bila lah nk cuti lagi~

dan kali ni biaq lah gmbaq mnjadi jln crita atas trauma aku tu .
knangan xcident~

dh lama but still trauma .





















jgn hgpa ckp yg aku x trauma bila nmpk aku still bwk moto .

:)


Saturday, 25 June 2011

: : kepenatan melanda~

: : penat suda .


hanya sketika dirumah td .

lepas rindu . ( pdhal baru smggu ja p balik ostel   :D  )


2 jam atas moto utk pulang ke umah . 2 jam lagi rehat di umah . dan 2 jam lagi atas moto utk pulang ke ostel .

kesemua nya >  4 jam atas moto dan 2 jam di umah .
atas moto lagi lama brbanding dgn kt umah rini .

adooyaaaiiii~



apa yg aku dpt kt uma ?

sgguh brmakna . dpt jmpa ibu , ayah , adik2 .


dan sketika brsama final maharaja lawak . x sia2 jgak lah aku balik . sbb kt ostel ni x leh nk tgk final maharaja lawak . depa x tempah plak .

bengong~




tp selamat lah aku dpt tgk jgak kumpulan feveret aku tuhh .


SEPAH ! ! 



tahniahh sepah . JUARA MAHARAJA LAWAK ! !

hgpa mmg best tiap2 mggu . tu pasai lah aku minat kt hgpa . 
lawak x egt dunia . 


er
kpd peminat JOZAN , NABIL , JAMBU , harap maaf yea . jgn menangis sbb kalah .

:D

Friday, 24 June 2011

:: Contest : Banner/Header saya cantik

: : sblum aku p main bola , ak nk join contest ni .

contest : banner saya cantek by adamainaa



klik banner klau hgpa nk join .


haiyaaa .

manyak segann maa nk letak header gua sndri .  x lawa ! !


tp dh contest ni suh , ni ha header aku >




ok .

smpai suda chapter aku nk bentangkan pasai header aku ni .


actually , ( cewahhh , omputih tuu ! ) header ni mrupakan 1st header aku . aku still young dlm blogger ni . budak mentah lg . so , aku mlas nk wat header lain . biaq p lah org nk mngata apa pun .

ada aku kisahh~



so , walaupun x secantek header hgpa suma , tp ni lah header aku .

carutan-coretan sang raja drama . but aku x mncarut yea .

:D


jom ramai2 join contest ni . 

dateline > 11.59 pm / 27 jun 2011



Thursday, 23 June 2011

:: Jom sertai Blog Pilihan Mingguan Askrie Hishamuddin!

: : fuhhh .


mnjoinkan diri dalam " jom sertai blog pilihan mingguan askrie hishamuddin ! "

jom ramai2 klik banner ni .
sama2 kita join >




dateline > 31julai 2011 .


jom join ! !


:: Segmen " Jom Singgah Blog Saya"

: : lama suda tidak ku update blog .


haiyaaa .

manyak bizi maa minggu ni .

kuliah jaa~
    bila la nk cuti nihhh .


so , dikesempatan ni aku nk join la satu segmen ni .




salah satu segmen yg mnarik minat aku nihh .


ok . ini header aku . tp x brapa cntek mcm hgpa~




nama blog ku ini >
carutan coretan sang raja drama

url blog ku ini >


ok . 
thats all yea .

:D


Tuesday, 21 June 2011

: : menikmati kembali drama nora elena~

: : msti hgpa pelik kn cmna la aku boleh trsangkut dgn crita2 mcm ni .


mklum lahh , muka aku ni kan dh ganas tp tgk crita mcm ni . x caya kan ؟
haha .

em , ni gara2 kak sedara aku lah ni . masa aku cuti aritu , dy dtg  lepak umah aku . fuhh , rajin dy tgk crita tu . aku pun trpkasa lah join sbb tataw nk wat apa dh .

aduyaaaiiii~


time tgk tu , punya lah smgt dy crita kt aku . itu lah , ini lahh . perggghhhh ! !



bkn aku ikut sgt crita ni sbnaq nya . tp dy dh smngt duk crita kt aku . aku pun sj la nk try tgk crita tu .






dan akibatnya >

aku pun trlayan lahh crrita ni . dan aku pun dh habis tgk crita ni .


skg ni aku nk tgk lagi . sbb crita ni pun ada ja dalam laptop aku .
sapa nak , mai2 amek kt aku .

full episod taw dlm lptop ni .

:D

Monday, 20 June 2011

: : lagu ohh lagu~

: : hgpa dengaq kan lagu kt blog aku ni . .


syok ?

msti lah syok kan . hehe .


tapi lagu ni x ad apa2 kaitan pun . saja letak lagu ni .
lagu ni la yg hgpa selalu dgaq kt crita melody . 104 astro ria tu .

:D


sapa suka tgk crita nihh ?
:)




lagu kt crita melody tu sbnaq nya lagu yg dinyanyi kn oleh Zivilia . Aishiteru nma tjuk nya .


kali ni aku nk post lirik lagu tu lahh >







Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Back to [*][**]

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru



er , lirik lagu ni aku copy paste ja .
mai kita ramai2 layan lagu ni naa .

:D


: : esok p kuliah ?

: : arghhh . esok isnin ! !


mcm x prcaya ja yg sok aku kna bgun awai2 , siap2 p kuliah . .

eh .
btoi ka aku ni ?

awat lah cuti sat sgt . .


nk lepak umah lama lagi . x mau siap2 p kuliah .

tp . .

diri ku kini telah berada di INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS IPOH ! !





yeaahhh . logo kebanggaan warga IPG kampus Ipoh~






dh mcm padang golf kan .
:D





now , i'm here~
wanna back home !





aduyaaiii .

hope sok ramai lctrer x masuk lahh . harap depa sibuk dgn budak2 baru yg nak masuk tu .
best skit x ad kelas esok .

haha .

Saturday, 18 June 2011

: : x nak balik ostel ! !

: : boleh x saya nk panjang kn cuti ni ?


ala , boleh la~
nk cuti lg pnjang . x nk balik ostel .


wuaa wuaa  :(

mls nya aku nk packing barang . x ad mod lgsung nak balik ostel .



x puas lg cuti . x puas lg cuti . nk lepak umah . .
tp ELAUN MASUK yea .

:D


haaiyaaaa .  get ready to come back >





kpd rakan2 yg suda smpai , smbut lah aku esok yea .
ramai2 berarak jemput aku dari pintu dpn ni eah .

haha .


: : SEGMEN SIMPLE : PANTUN PUJI DIRI SENDIRI ...

: : wahhh .


dgq tajuk pun dh best . x sia2 ak mlawat blog hgpa . trjumpa segmen sbgini rupa .

mmg aku suka sgt sgmen mcm ni .
sbbnya , bab2 mmuji diri sndri ni mmg jd ksukaan aku .

mklum lah , aku kan poyo~

:D



klik banner klau hgpa nk puji dri sndri jgk .


dan .

tiba lah pantun terulung bab memuji diri sndiri . wahhhh~
hgpa jgn gelak naa .

:)


tuan punya blog bermata biru ,
berjaya memukau ramai si cantik ,
raja drama itulah gelaran aku ,
tapi gelaran tu aku sendiri yang lantik .



haiyaa~ 
apa punya pantun lahh~



: : ha ? esok dh abis cuti ?



: : nk mnangis ni~


mcm x prcaya ja yg cuti nk abih dh . awat lah kjp sgt .

apa ?

eok kna balik ostel ?


tak nak ! TAK NAK !





lepas ni , kembali lah aku kpd khidupan sblm nya .
bgun awai2 pagi , siap2 p kuliah .
mlm2 kna tidoq awai .

alahaiiii~


:P


Thursday, 16 June 2011

: : Segmen Pencarian Bloglist by lovesfafa



: : aku telah mnjoinkn blog aku ni dlm segmen pncarian blogglist by lovesfafa . .





klik banner nk join~


Setiap kategori nak cari 20 orang . Kategori kemas atau kategori cantik dan kategori blogger kelakar .

tggu apa lg .
mai lah join skali~


:D


: : BALI: a simple giveaway for fabulous followers . .

: : terjah ke blog demi blog .

dan terjumpa ni >


BALI: a simple giveaway for fabulous followers..



mai2 klik banner ni~

:)



: : gempar ! website yg dah kena godam .

: : mai2 .
ni sambungan post sebelum nya .


bila dh ad website yg kne block , maka ramai lah yg tak puas hati kn .
 maka berlaku lah hacking2 ni .

banyak dh website kena hack sbnarnya .

dan ini telah mnyebab kn kerajaan pun jd cuak .


hgpa x pecaya ?

kerajaan dh tutup sementara website2 depa .
ni ha website yg ditutup sementara >





dan banyak lah lagi . lgi2 yg ad gov.my dibelakang nya . tp x semua kot .

abis lah budak2 yg nak check UPU tu . x leh nk bkak website moe.gov.my .

Website kerajaan banyak yang dah tutup . website KRU Studios pun ditutup jugak . klo websites TM Net pun kena serang ,  nampak gayanya tak lame lagi tak berinternet laa di Malaysia ni kan .




nk taw website yg dh kene hack ? kena godam gila2 ?


ni ha > 











dan




mmg terkena lahh .
dan banyak lagi sbnarnya yg terkena .
tapi aku nk gelak yg uitm penang tu lah . hgpa bukak lah sndiri naa .

dan jgn lupa nk bkak laman web penggodam tu .


http://mydragonforce.wordpress.com/



:D


: : 10 websites file sharing yang diblock oleh SKMM





: : aku taw , ramai yg x puas hati bila baca bnda ni . .




dan aku sendiri pun mmg sgt2 x puas hati .


kita byaq intrnet mhai2 , pas tu senang2 ja SKMM nk p block website2 ni . .




website file sharing je pun . senang nk kongsi ap2 mklumat . 
nk download lagu ka , movie ka .


yg laman web lucah belambak2 tu , x mau plak p block . beribu2 laman web porn senang hati je nk bkak , nk tgk . kn baguih laman web tu yg kne block . 




antara 10 website yg telah di block >








kini tinggal kenangan~




Tuesday, 14 June 2011

: : layan seketika bersama KL GANGSTER !

: : bila mana aku bkak blog hgpa , ramai pakat crita pasai KL GANGSTER ni .
sume pakat crita yg crita ni best lah , syok lah , itu lah , ini lah . mcm2 lah yg aku baca dr entry hgpa .


dan . .

ini telah mnyebab kn aku pun terasa giler nk tgk citer ni .
jeles bai bila hgpa dh tgk , pas tu crita mcm2 kt entry hgpa tuhh . tp aku tataw ap2 pun .
geram sgt2 bila org crita mcm2 tapi aku sndri x tgk .


so , ari ni , aku berkesempatan tgk crita ni kt wayang .

dan aku akui yg KL GANGSTER mmg TERBAAEEKKK ! !


x sia2 aku p tgk td walaupun aku agk lewat tgk sbb dh lama tayang kt wayang tu .




jauh ak p tgk crita ni . 
p dgn kreta mmbe je . klau ak p naek moto , semput tulang belakang aku . 
:D


dh la p td , lupa nk bawak kad pelajar . klau bawak , dapat lah diskaun sikit . save bajet maa .
tp kwn aku td kaw2 nya tlong aku tadi . bab mnipu , mmg depa no 1 . selamat lah abg yg jual tiket tu pun jenis mcm2 aku jgk . baek jgk lah abg jual tiket tuhh .
dpt jgk hrga pelajar~



( suiz kreta ferrari~ )
:D


hah ! ini lah yg syok sgt ni . 

ZIZAN aka abang long fadil~


perghhhh . mmg lawak bila ad si zizan ni . asal kluaq ja zizan , abis satu panggung gelak . 
x sia2 la  depa p amek zizan brlakon sekali dlm kl gangster ni . mmg termanntooppp !

klau bab gaduh2 tu , boleh dikatakan agak best jgk lah . 
dan secara kseluruhan >


KL GANGSTER 
TERBAAEEKKKK !



sapa yg x p tgk lg , tggu apa lg . 
p la serbu wayang tuhh yea   :)



: : JOM JOIN REVIEW BLOG and GIVEAWAY by CIK BUBU :D

: : yeyeaaahhh .


seperti malam2 biasa , cek akan terjah ke blog hgpa untuk mmbaca entry2 hgpa suma lah . nk kasi traffic hgpa naik jgk  :D
dan kali ini . . .

cek terlihat >   JOM JOIN REVIEW BLOG and GIVEAWAY by CIK BUBU :D



mai2 klik banner ni !

cik bubu yg punya~



join bukan sbrg join .
cek join sbb nk tmbah kenalan . al-maklum lah , cek ni still muda dlm dunia blogger . mcm2 bnda cek tataw .
bila kenalan dh ramai , boleh la hgpa ajaq aku .

hgpa nk join ?
mestilah sbelum >

TARIKH TUTUP  : 27 JUN 2011 . ( kalau cik bubu baik haty akan dilangjutjut kn lagyy :D )




okehh !

er , nk pomot blog kawan nihh . mai2 terjah blog kawan cek . jenguk2 . klau x keberatan , mai jd follower dy naa~



tenkiu semua !


Monday, 13 June 2011

: : senyap je ?

: : btoi3 .
apa yg betoi ?


cuti ni agk boring plak .

nk taw sbb ap ?


sbb nya aku kne saving dwet cuti ni . hrap kn elaun je mne la ckup klau tiap2 ari lepak kt luar . klau kluar tu , kompom abis byk pnya . walaupun LEPAK je .

blum lagi shoping tyme .  klau shoping , aku pun kdg2 tu dh jd org gila kjp . x boleh tgk itu , x boleh tgk nii . kompom nk beli . lagi2 klau aku tgk baju , msti nk beli . mmg aku ni jenis kaki shoping jgk taw .


satu lagi , aku ni peminat perfume . belambak perfume kt bilik aku . pantang nampak perfume , lagi2 bau perfume tu agak sedap dan layan di hidu , msti aku beli . klau hgpa tgk koleksi perfume aku , msti hgpa x pcya .




( sekadar gambar hiasan . tapi ni la antara perfume yg ad dlm aku beli . ad byk lagi~ )
:D


klau bab2 make up moto , baru lah aku mnx dwet dgn ayah aku . hehe .

blum lagi dpt kreta sndri ni . klau ad kreta , tataw la ap jd dgn aku . mmg tiap2 ari aku mkn maggi je la kot .

:)


sbb tu lah lah elaun aku x ckup .
blum lagi masuk dwet topup . em , topup jarang dh kot . sbb enset aku pun DAH JARANG BERBUNYI . bkn sbb aku silent x nk bg bunyi , sbb nya x ad org msg aku dh . .

klau tyme kuliah , ada lah kdengaran bunyi enst aku tuhhh .  tu pun sbb nk bgtaw lcturer masuk ke x , ada kelas ke x , ad program apa2 ke .


nothing else~

sbnaq nya , aku nk pomot blog kawan aku ni . mai2 la jenguk dan terjah blog kawan aku ni .
jd follower dy ka .


jom >     len qiazfansury (:





ramai2 kita terjah blog kawan aku ni yea . tenkiu sume~


er , dan sebelum tu . . aku mohon agar anda dpt klik link ni .








tenkiu yea atas krjasama anda semua~

:D

: : Dear Haffiz Lucky Draw : Elmo's Or Domo's?

: : duk jalan2 kt blog org , trjumpa contest yg agk menarik di mlm ni .
nak taw contest apa ?




contest Dear Haffiz Lucky Draw : Elmo's Or Domo's?









dari blog > dear haffiz


contest ni mmg menarik minat aku nk join . 
sbb >


aku diberi pilihan antara DOMO atau ELMO ?

dh tentu lah aku pilih DOMO !





aku minat sgt dgn domo skg ni . 
muka nya ganas mcm aku . sesuai sgt kn .


:D


nk tgk domo aku ?
ni ha > 


dkt lappy . bahaya tu . agak ganas~
:D


jom ramai2 pakat join contest ni .


anyway , aku mohon agar anda dpt klik link ni .








tenkiu yea atas krjasama anda semua~

:D

Sunday, 12 June 2011

: : akademi fantasia terakhir ~

: : yupp . tamat sudah akademi fantasia di muka bumi ni .
ada yg mangata kn akademi fantasia ke9 ni bukan mncari artis realiti , tapi mncari artis saki baki .


btoi ka ?


aku no komen .







dan alhamdulillah . tamat jgak akademi fantasia ni . bukan apa , program ni byk sgt dh perabih duit orang . asyik duk mngundi ja . cbe lah buat2 sedekah ke , p beli bnda lg faedah ke . kn baguih tu . .


dan .
x ku sngka dan tak ku duga , akademi fantasia mampu brtahan smpai 9 MUSIM !
tahniah !




cuma aku nk komen bnda ni lah .
byk sgt akademi fantasia pun x guna . sbb ap ?
sbb rmai penyanyi yg akademi fantasia dulu2 tu dh x ad job . sume pakat di sapu oleh pnyanyi baru .
( ini gurauan ja yea )




tp yg bguihnya plak
lagi ramai penyanyi , lagi majulah industri hiburan kt malaysia . kn baguih tu .


TAHNIAH HAZAMA .
juara akademi fantasia terakhir .






bagi aku , akademi fantasia ke 9 jugak setaraf akademi fantasia sebelum nya . aku prcaya , depa mampu bwak kelainan dlm industri hiburan tanah air ni . 


bukan mncari artis saki baki . but depa bakal mnjadi artis realiti . mampu mggegar lebih dari pnyanyi yg ada .






dan kini tiba lah luahan hati aku~


cehhh . aku baru nk join akademi fantasia ke 10 . bila aku menang , boleh la aku plak yg sapu sume lagu . bia aku sorg je yg femes .  haha .


ingat suara aku x sedap ke . suara aku ni , klau nk di bandingkan dengan faizal tahir , boleh dikatakan setaraf lahh . cume suara aku ni x sesedap suara amy search je .
bawah skit je dari amy search . x byk pun .
( ahhh . mata ke atas , tangan di dada )




anyway , aku mohon agar anda dpt klik link ni .


mai ramai2 tgk benda ni .


apa ni yea ?


eh , macam best je .


kan best dpat bnda ni .


syok ka bnda ni ?






tenkiu yea atas krjasama anda semua~


:D

: : saya budak baru belajar~

: : kamu sume ! salam sejahtera yea~




haiyyaaa .
aku nk buat pengakuan ikhlas ni .


aku akui yg aku ni still muda dlm blogger ni . byk lagi bnda aku tataw .
bnda ni aku tataw , bnda tu aku tataw . byk lah bnda aku tataw .
bila aku terjah blog hgpa , fuhhh . mmg terasa jeles nya sbb blog hgpa sume cantek2 blaka . mmg ramai ja yg terjah blog hgpa .








slalu jgk aku terjah blog2 otai .
syok baca entry depa .




nk terjah jgk ?    mai3 .
mai klik blog >


fahmi berdiri disini


santai bersama ben ashaari


nur fazilah arsat


amin zaki : layar keinsafan


: : moments in my life : :


yana yonet


misscha-cecite belog


fara punya




dan: : tlong klik yea ,



anda ingin tahu rahsia ~
dan anda mahukan sesuatu ?










arghhh . ramai lg lahh .


oleh itu .
aku mohon tunjuk ajar hgpa suma sbb aku ni x lah pndai mna bab blogger ni .






mybe hgpa ad tips2 yg brguna untuk aku ,
harap hgpa dpt la kongsi bersama yea . aku mgharap sgt .


tenkiu yeahhh .
:D

: : terengganu vs kelantan~

: : terlayan seketika game ganu lwn klate .
mklum lah , final piala FA la kata kn . msti la gempak kn . dan msti lah nk usha jgak cmna cara depa maen .










syok ka ?


hampeh aku cakap
dan terus terang aku nk ckp yg game tu lgsung x smenarik game2 kt EPL , atau kt eropah sana tuhhh . macam main kt kampung ja .
( jangan banned aku ! ini blog aku . suka ati aku la nk cakap apa pun . )






kenyataan .
agak kelam kabut kelantan main . padahal depa dh leading 1-0 . just tggu SEMINIT ja lagi nk julang piala FA tu . kelam kabut punya pasai , kn dh kena gol dgn ganu . thniah ganu sbb manfaat kn peluang tu .


akibat kesilapan tu , mmg ganu btmbah smngt lah maen extra time . dan x peluang tu , depa guna btoi2 dan akhirnya , menjelma lah gol kedua .




terengganu   2-1   kelantan


TAHNIAH TERENGGANU !






anyway , MENANG KALAH ADAT PERTANDINGAN . yg kalah , harap cuba lg musim dpn .


dan
aku harap lps ni para jurulatih , latih la para pemain jd macam kt eropah sana tu . baru lah syok nk tgk .




jgn lupa klik link ni yea .


anda ingin tahu rahsia~


:D

Saturday, 11 June 2011

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!


: : yup . mai2 join churp2 .
jgn byk ckp , kita pakat2 join naa .


BEN ASHAARI :JOM KENAL BLOG SAYA

: : trlihat >





mai klik banner ni .





ohhh .
sumpah 1st tyme aku masuk segmen ben ashaari ni . bkn aku x brminat , cuma aku still baru dlm blogger . byk lg bnda aku tataw .

klau ad sesapa dri hgpa suma nk ajaq aku , aku amat mgharap kn . . 


:D


It's voting time!! Vote for the #CutestThing & grab the crown from Churpie the Churp Churp Bird!

: : ohhh .
mlm2 begini mmg aku suka buat kerja gila .


ini lah hasil kerja gila ku . aku pun x phm sbnr nya . so jgn tanya aku .
just klik ja naa . .



:D

: : wahh . maharaja lawak~

: : fuhhhh .
trlayan sketika brsama maharaja lawak .
syok tgk sepah , jambu , nabil , r2 , dan jugak jozan .




mana peminat SEPAH ? ? ! !


jambu ? ? ! !


nabil ? ? ! !


r2 ? ? ! !


dan jugak


JOZAN ? ? ! !






mai2 undi depa naa .


mmg ptot hgpa suma msuk mharaja lawak . hgpa mmg mmpu mmbuat kn ramai org sakit pipi , urat saraf nk trcabut , urat kentut nk trputus dan rmai nk msuk hspital tanjung rambutan . mmg hgpa da best !
lawak x egt dunia .


heyy .


mali2 tgk maharaja lawak . lu undi , lu hidup . lu langsi , lu mati . . .




ni ak nk post video sepah sbb aku minat ngn sepah .


sepah minggu 11 kt kuantan >






trnyata SEPAH mmg terbaik . tak ketinggalan jugak JOZAN .
perghhhh .


mmg MANTOPP !


:D

Friday, 10 June 2011

: : selamat pagi semua~

: : jam mnunjukkan tepat 4.20 pagi .
uiihhh . .




lewat dh ni . mata pun dh layu mnunggu masa nk lena ja . trmenung ja mmikirkan masa depan . apa yg akan aku tempuh pd masa dpn , apa akan jd pd ku nnti .


bgaimana dgn khidupan aku ? mmpu kah aku tempuh sbgai seorang pendidik ? mmpu kah aku mndidik ank bangsa supaya jd insan berguna dunia akhirat ?


di mana akan aku di posting nnti . di sarawak ke ? sabah ? negeri sembilan ? terengganu ? perak ? atau ngeri kelahiran ku , kedah ?


siapa calon isteri aku ? ( haa , yg ni masih kosong . mai isi borang yea ) . haha .






pagi2 buta mcm ni


still duk lepak tgk raja lawak . nth brapa kli ulang . smpai ak nk tidoq pun trgendala .
walaupun begitu ( cewahhh ) aku tetap trgelak bila tgk raja lawak ni . espeseli , SEPAH .
perghhh .






hgpa mmg TERRRMANTOOPPP .



3 kepala yg mampu memutuskn urat kentut aku . .


mai lah undi depa > MAHARAJA LAWAK~

:)


okehh . mngantuk suda~
jom tidoq . ngee~

selamat pagi semua . . .


CONTEST BEST HEADER EVER=D

: : blogwalking sedang dijalan kan .


uihhhh , syok la plak duk baca entri hgpa suma . terlayan seketika . duk usha2 , tiba2 .  ak bertemu dgn . . . .




apa yg kutemui >
iaitu


CONTEST BEST HEADER EVER .







dn header aku yg bajet smart ( ahhh . tgn di dada , mata ke atas )






mai ramai2 pakat join contest nihh . x pyah tag2 . aku taw mnyusah kn je bab tag2 ni .


:D


Thursday, 9 June 2011

: : JOM JOIN LINK EXCHANGE BERGAMBAR FAHMI DI SINI

: : haiyyaaaa .
mali2 join ini link . gua yg laja dlama ( raja drama yea ) pun suda terdrama dgn ini link .
lg ramai join , lagik bgus maa . .









banner suda diletakki~ sekalang , mau buat apa pulak ? ?
heyy , letak gmbaq pulak .



gmbaq sopan naa~
x mau letak gmbaq yg mggugat nafsu didada yeaaa .



ok .
knpa aku join ? knpa dan knpa ?


sbb nya , aku sbgai manusia juga mmpunyai fitrah yg mana aku ni pun boring sbnr nya . mklum lah , cuti sem kn pnjg lg . tataw nk wat apa . klau bab lain tuhhh , aku jugak sama mcm manusia laen . ingin kn ramai kenalan . klau alien , aku tataw la depa nk apa . sbb aku ni manusia . perlu lah saling kenal mengenal .

firman Allah :

'Wahai manusia sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal mengenal.'
(Surah al-Hujurat: 13) 



ha , kn ustaz dh berbiacara . al-maklum lah , aku ni kn student IPG . Institut Pendidikan Guru la kata kn .
wekkk . ( mata ke atas , tgn di dada ) poyo je aku nihhh .

haha .


okehh . hgpa jgn lupa nk join eah . tekan kt sini taw .