Tuesday, 29 November 2011

Segmen : Mencari Kucing tersembunyi

jalan2 dan jumpa segmen ni .



klik banner lau nak join yea .


dalam segmen ni , aku kena cari gmbaq kucing kt dalam longgokan besi buruk ni .




sakit mata aku nak cari .

dan aku jumpa jugak >



perasan tak ?

ni haa >



okehhh . tu jaa . 

:D


Sunday, 27 November 2011

lagu tiga kata by KRU

: : duk layan lagu ni  .

sedap ~




mai la dengaq jugak .


video



Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Mungkinkah kerna kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta

Chorus

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta

Walaupun kita saling
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa
Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Ditakdirkan berpisah

Ulang Chorus

(Rap)
Dalam kesibukan
Kita seringkali mula hilang kemesraaan dengan mereka di sisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga mempunyai bahu sedia untuk kita bersandar
Pejamkan matamu
Lihatlah di hatimu semua kasih terhimpun dibiarkan terkurung
Jadi luahkan sekarang luahkan

Ulang Chorus

Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta kamu
Katakan ci ci cinta
Ci ci cinta (Aku cinta padamu)

Wo ai ni
I love you

Wednesday, 23 November 2011

: : Segmen: Jom Blogwalking Bersama Eiqa Azra..


: : jalan-jalan di blog hmpa . dan aku terjumpa >

Segmen: Jom Blogwalking Bersama Eiqa Azra..




klik banner kalau nk join yea . :)

tarikh tutup akhir bulan ni .

mai ramai-ramai join ;D



Tuesday, 22 November 2011

doaku untukmu sayang by wali band

: : seketika lepak sebentar dengan lagu wali band .



aku suka dengaq lagu ni >


DOAKU UNTUKMU SAYANG by WALI BAND . 


video


Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan aku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

Taukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti

(Tuhan tolong aku juga jaga dia, Tuhan akupun sayang dia)

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi
Tuk satukan kami disurga nanti



: : garuda kena makan lagi dgn rimau . auuummm~

: : tak payah bg taw , hmpa memang dah taw kan .  .


emas sukan sea utk acara ni agak meriah dari acara lain yang dipertandingkan .

aku pun tataw laa sebab apa . maybe sbb >

rimau lawan garuda utk final sukan sea .




MALAYSIA 1 - 1  INDONESIA
( pnalti : 4-3 )


syukur laa sebab dapat pertahan kan emas lagi .

pakat lena laa tidoq malam ni kan . hehe .


analisis game oleh pakar analisis permainan  . ( aku laa tu )

emm , pada pandangan saya , saya nk analisis mengenai pengulas dahulu . pengulas banyak sangat cakap benda mengarut . sepatut nya pengulas tu laa yang jadi pemain . 
tapi  apa kan daya . mereka hanya mampu mengulas shaja . 


utk game tadi , satu permainan yang menarik ditunjukkan oleh kedua2 pasukan . walaubagaimana pun , banyak sangat lakonan ditunjukkan oleh pemain indonesia . 
mereka perlu sedar , ini bukan nya selection atau pertandingan mencari bakat lakonan . tapi , jika ada peluang utk berlakon , kami akan tawar kan .


kepada pemain malaysia , anda memang terbaik . permainan yang cantek telah anda tunjukkan kepada kami semua . 


cumaa , untuk pemain no 13 tu . .  er , sapa nama dia entah . ohhh , FAKRI SAARANI .  
gaya permainan dah macam MESSI dah masa 1st half tadi . 
untuk 2nd half , fuhhh . lagi laa hebat . macam FABREGAS  dah aku tengok tadi .


masa penalti ?


ohhh , ada laa macam VAN PERSIE . . 


WTH~


malas dah aku nak puji lebih-lebih .


hmpa bukak facebook , lagi laa ramai depa puji si fakri ni . HEBAT !


twitter , facebook , dgn blog memang ramai pakat wat status pasai bola kan .

meriahh nyaa . .


anyway , harimau dah ngappp garuda ni .


lepas ni garuda tukaq jadi ANGRY BIRD laaa .






TAHNIAH PASUKAN MALAYSIA !

Monday, 21 November 2011

: : chelsea ? apa tu ?

: : ada sapa-sapa taw chelsea tu apa ?


jawapan :  chelsea tu team bola yang kalah dengan LIVERPOOL tadi . . 






ohh .

saja wat tataw . haha .

er , kpd fans  chelsea > aku mintak maap bebanyak laa atas kekalahan tadi .

lawan kt stamford bridge pun leh kalah . .

  aduyaaaiii .


bukan nak kata chelsea tu tak hebat , hebat sebenaq nyaa .

torres ada , meireles pun ada . suma BEKAS LIVERPOOL tu .


tapi dah kalah tadi . so , apa cerita ? ?



anyway , tahniah kepada liverpool sebab menang tadi   .


CHELSEA   1 - 2    LIVERPOOL


game menarik . dua-dua team banyak serang . cuma 2nd half tu nampak laa yang chelsea lebih banyak kawal bola dari liverpool .

cuma , ada satu fakta . 

        bukan nak kata jugak , tapi dah memang betui . gol glen johnson tu memang TERBAEKKK . 


*p/s = aku sebenaq nya fans LIVERPOOL . tu laa syok sakan menang ni . 

lalalaaaa . 


london bridge is falling down , falling down .  falling down again and again . . . 


:p


Sunday, 20 November 2011

:: cuti dah ka ?

::HOLLAAAAAAAAA !



bermula suda cuti smester aku .

maklum laa ,,  pelajaq IPG . nak jadi cekgu la kata kan . so , cuti pun lebih kurang macam sekolah jaa .

haiyaaa .
         padahal orang lain suma pakat nak mula smester baru . CEEHHH ~


tak jeles pun ;p


laa ni aku pulak nak cuti sakan . hmpa p blajaq nuhh . jangan duk main-main .

hehe .

apa2 pun , laa ni aku tak perlu lagi nak pikiq pasal study , pasal final exam dahh .

semua dah lepas .

jawapan pun banyak yang terlepas gara-gara stdy last minit .

nak wat cmna , benda dah lepas . .

     risau keputusan exam ja yang TAK LEPAS .


aduuyaaiii  . .  .   .



biaq p laa . skang ni BACK TO NORMAL LIFE !

gud bye HARD LIFE .


shuhhh shuhhhh . :p

Monday, 14 November 2011

:: dalam diam-diam . . . . .

: : satu . . kasih yang abadi .  tiada tandingi dia yang satu . . .  . 


lalalaaaa~


tengah khusyuk layan lagu . tetibaa    . terdetik kat hati nak bukak blog aku sndiri .

cepat3 ! !


aishhhseymannn . tyme-tyme teringin nak bukak blog ni laa internet macam ****** . .

aduyaaiii .


hmm , tungu punya tunggu . . .

boleh pun bukak blog aku yang huduh ni . :P


bila bukak jaa , aku terlihat  >



warghhhh . suda mncecah 6oo followers~


tgk 600 tu , terus aku tampar muka aku . ehh , sakit jugak kan . betul , aku tak mimpi ni . . 


tapi
       macam tak percaya laa . kali ni aku tumbuk plak muka aku .


fuhh . PEDIHH. tak tipu ~

sah , aku memang tak mimpi . tak perlu nak hentak kepala kat dinding .  tak pasal2 aku masuk hospital . tak payah amek paper final exam ni kan . .

ngee~

ni laa blog followes yang ke 600 aku .





wahhh , blog dy ni cantek laa . nice blog .

hampa pun p laa usha-usha , hallo-hallo kat blog dy ni .


:D

er , kepada followers laen jugak , tenkiu banyak-banyak laa sebab sudi mengfollowi blog aku .
( apa punya imbuhan , aku pun tataw . aku maen taram jaa . janji sedap nk sebut . hehe . mengfollowi~   lalalaaa . )


sekarang , aku nak terjah blog hgpa .


BLOGWALKING AKAN DIJALANKAN . . .

Saturday, 12 November 2011

: : berlalu tarikh yang menarik~

: : 11 . 11 . 11 already gone .





aduyaaiii . jarang skali jumpa tarikh yg lawa macam ni .


memang suma pakat post pasai tarikh ni  walau aku tataw apa sebab depa duk update status pasai 11 . 11 . 11 ni .

bukan laa aku nk agung2 kan tarikh ni . cuma terdetik yang tarikh ni senang nak ingat andai ada apa2 peristiwa penting .


er , selamat pengantin baru sepupu !


heee~



tarikh lawa mana pun , yang penting aku kena study .

lepas suda 2 paper yang agak gila nk menjawab nyaa .


tinggal lagi dua paper dan WELCOME HOLIDAY !



( sebenaq nyaa , aku tataw nk post apa . tapi dah lama x update blog . rindu jugak sebenaq nyaa . .  )


=.="

Friday, 4 November 2011

: : already gone ! tata october . .

: : welcome november .


tak terlambat lagi kan nak ucap slmat datang NOVEMBER :)


maklum laa . jarang dah nk update blog . tak ada kesempatan nk post entry baru .


dan
    post ni bukan lah nak mnghalau bulan oktober .

tapi . . .


sepanjang hidup ni , bulan oktober laa telah mencipta banyak trauma kt aku .


cukup2 laa tu . bila teringat satu persatu yang pernah trjadi bulan oktober ni , memang tramat trauma bagi aku .

tak mampu nk terang kan .


walaupun mcm tu , aku cukup bersyukur jugak sbb aku lahir dalam bulan oktober ni .

HEPI BUFDAY kat aku !

   ( perasan sndiri !  :P    )



terharu sangat-sangat sebab dtengah-tengah tak tentu hala , ada romate yang baek yg wish bufday aku . . p beli kek walau tengah2 sibuk dengan macam2 masalah sndiri .

kawan-kawan yg sntiasa ingat kan hari lahir aku . sayang hmpa suma~




bulan november ?


ohh . suda masuk satu lagi bulan yang agak tension .

FINAL EXAM !


haiyaaa .
     get ready laaa nk exam .




tapi malas sngguh nak study ni . 

macam tak percaya dah nk final exam . 


wish me luck !

:D