Monday, 30 September 2013

: : selesai suda program anak angkat !

: : syukur , satu lagi program besaq dah habis .
letih dibuat nya . banyak sangat program bulan ni .
lepas ni kot maybe rilek sikit .
lepas ni just tinggai masa nak exam plak . fuhh .

utk program BIG anak angkat kali ni , aku puas hati jugak laa .
rasa enjoy gila . kena plak dapat family yg sporting . masuk habis dgn aku .
memang terbaik laa . just panggil kak long ja mak angkat aku ni . fuhh .
hmpa bayang kan la , bilik aku ni menghadap ke laut .
dan bilik ni dah memang atas laut pun .
serius aku habaq , org lain tak dapat macam kami ni .
setakat umah besaq2 , tapi tak feeling duk laut apa guna kan .
memang aku syukuq dapat pengalaman macam ni .

utk aktiviti kat sana , aku tak mau cerita sangat la .
banyak sangat pun nak ingat . pening aku nanti . haha .
bab tak syok ? ohh , no komen . public disini . 
kali ni malaih nak ulas panjang2 .
biaq gambaq ja berbicara . cewahhh ayat . HAHA .

bermula nya perjalanan kami .

pulau pangkor dimana ? disini ! 

with lala . terbaik dari beliau . 

posing saja2 . hehe #malu

cantik gila pemandangan sini .

group A4 . macam nama kertas plak -.-"

with bel . sporting habis !

tengok kami kayak bersama . 

jenuh duk kawal kayak . kiri kanan kiri . jadi macam kawad plak . haha .

again with lala . sempoi dan saya seronok !

mak angkat bawak jenjalan dgn bot . weweeee . kau ado ?

tok wan tinggai kami kat teluk apa entah nama dia . cantik sangat2 tempat ni .

kak long yg sporting .

cantik kan tempat ni . jemput2 la mai pangkor . hehe .

tarzan mari !

explorace !

team banyak mngelat . haha .

seronok bila kak long join kami skali dlm explorace . 

aktiviti yg aku terkantoi . cmna entah silap buat . haha .

terbaik dari kami . kumpulan 7 dapat nombor 4 . hee

dgn en.hanafi masa penyerahan kembali anak angkat . sad :(

so sweet kan kami ni . auwww .

gambaq kami sekeluarga . haha .

 terbaik kak long . moga kita bertemu lagi :')

budak2 kelas aku . sempoi !

potret keluarga kami . jeles ? jangan . HAHA .

lalalalalalaaa .

sopan sungguh kami ni . malu dibuatnya .

mak cakap , anak ikut muka bapak -.-"

macam banyak gambaq aku dgn lala ja dalam entry kali ni .
pelik plak orang tgk nanti . 
kata program keluarga angkat , tapi aku dgn lala plak p cari anak angkat . haha .
anyway , terbaik la selama aku duk di pangkor ni .
jika ada salah silap , mohon ampun kan saya . hee .


NotaKakiMaki : next > Kuala Lumpur !

Tuesday, 24 September 2013

: : Dengarlah Bintang Hatiku

: : layan dulu lagu ni . maklum laa , tgh mood assignment .
just tinggai 2 assgment ja lagi ni .
so , kena la semangat sikit nak wat tuu . 
lepas tu boleh laa aku rilek dah :D

Demieses - Dengarlah Bintang Hatiku 


Lirik :
Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kaulah yang ku tuju 

Dan teringat janjiku padamu 
Suatu hari pasti akan ku tepati 
Reff: 
Aku akan menjagamu 
Semampu dan sebisa ku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku tak akan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Dengarlah bintang hatiku 
Aku akan menjagamu 
Dalam hidup dan matiku 
Hanya kau lah yang ku tuju 

Dan teringat janji ku pada mu 
Suatu hari pasti akan ku tepat 

Reff: 
Aku akan menjaga mu 
Semampudan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku takkan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampuku dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku tak akan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Aku akan menjagamu 
Semampu dan sebisaku 
Walau ku tahu ragamu tak utuh 
Ku terima kekuranganmu 
Dan ku tak akan mengeluh 
Karena bagiku engkaulah nyawaku 

Karena bagiku…. 
Engkaulah nyawaku…


NotaKakiMaki : hai bintang hatiku ! dengaq naa :D

Monday, 23 September 2013

: : kita enjoy !

: : rasa penat pengakap tu tak habis lagi . tudiaaaa !
punya la lama penat nya kan . macam tak logik plak . HAHA .
so , hari ni aku betui2 nak enjoy . 
elok plak kelas hari ni ada satu ja . pukul 10.30am sampai 11.30am .
yang lain semua batal . lega gila dibuatnya .
lepaih tuu , aku dgn rumate aku duk pikiaq la nak wat apa .
bosan kot petang2 macam ni tak dak wat pa . tak kan nak wat asgment plak .
so , dengan tak sengaja nya aku cakap kat rumate jom p main boling .

fuhhh , dia pun on saja . sehati sejiwa habaq hang . 
tapi dia suh aku cari orang lagi . tak kan berdua plak . tak syok kata nya .
cehh , banyak songeh betui rumate aku ni .
dapat la ajak iftitah dgn arif . depa pun x dak kelas .

macam biasa laa , main kat tempat baru . puas sikit .
line pun cantik lagi , bola pun sedap lagi . 
suasana keadaan sekitar pun tenang ja .
dan kalau kita pelajar , dapat main murah ! 
itu yang penting nya kan . hehe .

ole-ole superbowl . Mydin mariii !

bola sama kaler dgn baju laa . so sweet :D

bila entah last aku main boling ni . rasa nya macam baru ja la jugak .
tapi macam biasa laa , baling mengarut2 ja aku ni .
hmpa tgk la aku baling ni . buka hebat mana pun main .
time wat video ja okay bila baling . cewahh .
terhuyung hayang badan ni . tapi yang penting , puas bila main . hehe .
*sori , kualiti video kurang baik . gelap semacam ja .

video
first baling . mengarut aihh . HAHA .

video
ni dah kali ke berapa baling ni .

video
yang ni strike . fuhh . 

video
yang ni spare plak . haihh .

video
hmm , pun spare lagi . lalalaaa .

hmpa tgk laa . merapu2 ja aku baling kan .
kena banyak berlatih lagi ni . baru la boleh kalahkan ayah . hehe .
tapi ayah hebat main bola straight . probability nak strike tu memang tinggi .
kalau tak strike , ayah akan dapat spare .
tu yang jenuh nak kalahkan dia tuu .
yg aku main ni , kadang2 ke longkang jugak laa .
maklum laa , budak2 mentah main boling . HAHA .


NotaKakiMaki : kena p gym kot . baru bola p berpusing2 :P

Sunday, 22 September 2013

: : selesai Kem Pengakap !

: : lega sangat bila satu per satu kerja dah selesai .
skg kem pengakap aku dah lepas . fuhhh . memang lega gila .
dan ni la kem pengakap yg terlalu penat buat aku .
banyak sangat benda aku habaq pasai kem ni .
maklum laa , baru lagi habis kem . ada ja benda nak bagitau . hehe .

aku rasa kem pengakap ni best la jugak .
maklum laa , wat kat Melaka . budak2 sebelum ni wat kat PULAKO ja .
agak santai aktiviti dia sebab banyak ceramah ja .
tak dak aktiviti lasak buat agak bosan sikit tuu .
ceramah habis pun awai jugak sebab kena prepare nak wat gajet malam tu .
kalau tgh hari pun habis awai sebab kena masak sendiri .
best la kan . pengalaman banyak tuu . *ayat manis saja aku ni . 

yg tak best nya ?
mesti la ada . paling tak best bagi aku : NYAMUK !
geram betui aku dgn nyamuk ni . dah la aku tak leh kena gigit nyamuk .
nanti bengkak habis tangan dgn muka aku ni .
hmpa bayangkan laa , kul 6.45pm dah start nyamuk kluaq hisap darah orang .
punya la banyak nyamuk kat kem ni . azab gilaa la .
aku ni dah penat tepuk halau nyamuk , tapi rilek ja dia hisap darah kita .
macam tak dak apa ja nyamuk ni . 
kesudahannya , waktu maghrib ja aku aku lepak dalam khemah .
aku rela panas dalam khemah dari kena gigit nyamuk . 

hmpa tgk2 la gmbaq aku kat sana .
tgkp gambaq banyak2 tak kan nak simpan saja plak . kan ? hee .

dengan geng K1 .

siap sedia ke kem !

baru sampai . punya la lambat . fuhh .

kami sedia menerima arahan tuan -.-"

hari first masak . dah gelap pun waktu tuu . dgn x dak lampunya lagi . haihh .

kami bakal pemimpin pengakap :D

ramai jugak kan . campuq sekali dgn IPIS .

blajaq lagi laung agung .

sesi memasak lagi . ada ja yg malaih ni . geram jugak kadang2 tuu . 
nak makan tapi tak reti nak tolong .

PEK C yg comel2 muka akibat diconteng . hehe

gambaq rasmi PEK C yg aku edit dari kamera aku .

reunion SARJANA . gila la wehh . hee

sekawan jingga . my team . terbaik !

PEK C dari IPG Ipoh . 

masjlis penutup . haaa , pesuruhjaya pengakap bg negeri MPKLM tuu . 
pensyarah yg ajaq ceq pengakap tuu :D

saya team jingga ! 

my partner masa buat pertolongan cemas .

masa untuk pulang !

selamat tinggai nyamuk2 !

masa nak balik tuu , mujuq laa lctrer deal dgn pemandu bas suh bawak kami jalan2 .
yeahhh . masa utk jalan2 bandar Melaka laa .
memang terbaik laa lctrer aku ni . siapa lagi kalau bukan pesuruhjaya pengakap tuu .
tak kan p jauh2 x jalan2 kat bandar plak . rugi la kan . hehe .

kesini lagi . hee .

again with my partner :D

santai2 dulu . nk hilangkan penat berpengakap .

tabik hormat . dimana2 kami pengakap :P

lepas ni , mungkin aku akan join jambori antarabangsa kot .
dekat johor kata nya . tapi tgk keadaan jugak laa .
risau sibuk dengan benda lain plak . tapi aku memang nak p kalau boleh .
dan aku nak habis kan Manik Kayu ni . hee .


NotaKakiMaki : kembali berbloging :D