Wednesday, 30 April 2014

: : Wordless Wednesday #35

: : thanks Nuffnang :)

on going semua tuu . hehe .


NotaKakiMaki : gatai tapak tangan pulak . lalalalaa :)

Monday, 28 April 2014

: : Tahniah Lydrielyn Koh !

: : setelah berhari2 bertungkus lumus mempromosi diri beliau ,
dalam keadaan yang sungguh sibuk dan terikat dgn aktiviti ,
sampai makan tidoq entah kemana tak terjaga ,
tapi semangat nak tolong dan bantu bagi berjaya tu tinggi ,
akhirnya , title "Miss Favourite" utk Miss Borneo Ethnic Pageant jatuh pada . . . .

LYDRIELYN KOH !

video
cover song , All Of Me - Lala ft Hary Nianti .
Lala buat khas utk hmpa yang sokong dia :)

TAHNIAH BUAT LYDRIELYN KOH / LALA .
tahniah atas kemenangan ni .
tak sia2 hmpa tolong aku utk vote Lala tak kira banyak ka atau sikit .
sebab inilah hasilnya .
hasil pertolongan hmpa semua ini , Lala berjaya dinobatkan sbg Miss Favourite .
secara tak langsung , dia jugak layak untuk bertanding dalam final .

thanks buat semua yang sudi bantu aku untuk vote Lala .
aku ucapkan jutaan terima kasih pada hmpa semua .
satu like yg hmpa bg sungguh bermakna .
mana2 yg tolong promot tu , mmg aku ucap terima kasih tak terhingga .
aku ucap skali lagi jutaan terima kasih kt sapa yg tolong aku .

dan satu lagi aku nk minta hmpa semua tolong aku .
sama-sama doakan kejayaan beliau utk di Final nanti .
moga beliau beroleh kejayaan kelak :)


NotaKakiMaki : thanks sahabat semua yg sudi bantu :)

Sunday, 20 April 2014

: : masa untuk vote Miss Borneo !

: : setelah lama menyepi , kali ni baru ada peluang nak jenguk blog ni .
ohh hoiii . lama der tak bukak blog . 
rinduu nya ceq dengan blog ni .
entah apa la jadi dengan blog ni . 
ada ka orang mai melawat blg msa tuan umah tak dak .
minta maaf banyak2 naa sapa yg mai blogwalking tu .

minggu ni minggu last aku praktikum .
21-25 April , hope minggu yang baik2 saja laa .
maybe hari rabu aku kena observe dengan lcturer .
so , mengharap semuanya berjalan dengan lancar .
khamis dgn jumaat depa dah start exam .
memang tak dak kelas laa masa tu .
masa yang sesuai untuk aku enjoyyy ! HAHA .

ehhh , banyak bercerita pasai kesibukan aku plak . haha .
entry ni sebenaq nya aku buat khas untuk Lydrielyn Koh aka Lala .
dia skg tengah bertanding untuk Miss Borneo Ethnic Pageant .
ramai lagi yg dia kena bersaing . semua hebat2 belaka .
jadi , aku mohon sangat2 jasa baik hmpa semua laa .
untuk bukak link dan gambaq kat bawah ni , then like gambaq tuu .

klik gambaq ni dan mohon jasa hmpa semua untuk like yea .
kalau tak boleh , ni link dia >


sama2 kita bantu Lala dalam pertandingan ni yea :)

jasa baik hmpa semua ni memang aku hargai sangat2 .
satu like yg hmpa sumbangkan amat bermakna buat aku dgn dia .
dan thanks yea tolong Lala dalam pertandingan ni .
kalau ada yg nk share , amat2 la dialukan . 
share laa kat mana2 pun , di FB ka , twitter ka , blog ka .
mana la taw , dgn pertolongan hmpa ni dia boleh menang untuk Miss Borneo .


NotaKakiMaki : jutaan terima kasih buat hmpa yg sudi bantu :)

Monday, 14 April 2014

: : sibuknya :(

dah masuk minggu yg ke 3 praktikum .
eh ehh , sat ja masa brlalu . kan .
bangun tidoq , siap2 p skolah , mengajaq , balik .
lepas tu siapkan RPH smpai laa malam . 
lepas siap RPH dgn BBM semua tu , p masuk tidoq balik . 
benda yang sama tp letihnya berganda2 .

haha . sebelum praktikum sibuk benda ni laa .
skg ni memang tak dak masa nak bergaming .

minggu ni aku akan di observe oleh guru pembimbing .
utk observe yg lcturer punya aku tataw dia nak mai bila .
kalau dia rasa dia nak mai , dia mai laa .
jenuh jugak laa tuu . yg penting kena siap sedia tiap2 hari .
kalau tak naya laa aku kalau di observe msa tak sedia .

untuk masa skg ni , mmg terhad masa aku nk blogging ni .
hope minggu ni tak seteruk dan sibuk minggu lepas laa .
aku dah lama tak blogwalking .
nak jugak tgk2 blog hmpa semua .



NotaKakiMaki : kawan , gunakan peluang yg ada sebaiknya .
jgn pabila terlepas baru tergadah menyesal tak sudah .

Saturday, 5 April 2014

: : menyusuri dunia pendidikan

: : amboiiii tajuk entry . kelaasss kau jaahhh . HAHA .
tajuk ja yg lebih gempak dia . padahal x dak pa pun .
entry biasa2 ja aku buat ni . 
saja laa nk cerita pasai praktikum di sekolah .
tu laa tajuk macam tu rupa . 

seminggu di sekolah , aku rasa okay lagi laa .
kehadiran aku dgn kawan2 pun diterima komuniti sekolah .
tak laa rasa mcm orang asing ja kt situ .
murid2 pun syok dgn kami .
asal jumpa ja ,"bye2 cikguuu ." HAHA .

bab mengajaq tu , jd masalah sikit laa .
kalau mcm aku ni kena mengajaq tahun 2 dan 3 .
yg jadi masalh nya bila basic depa lemah .
jenuh kita ajaq , depa susah nak faham .
kadang2 tu trpaksa amik balik tajuk2 tahun 1 .
fuhhh . naya jugak laa .

tiap2 hari kena buat RPH . KSSR plak tuu . haihh .

seronok ja depa dengan aku , Dom , Daus . hehe .

minggu depan kena laa observe dah dengan cikgu pembimbing dan lcturer .
so kena pastikan segalanya okay laa .
nk siapkan semua kerja awal . malaih dah nk tangguh .
ni pun ada lagi assignment yg tak siap lagi .
leceh gila nya nak buat time sibuk ni . 
kena list kan siap apa kerja kena buat .
kalau tak , mesti ada yg aku luupa .


NotaKakiMaki : tak dak peluang nak blogwalking , sibuk sangat2 :(

Tuesday, 1 April 2014

: : praktikum ohh praktikum

dah dua hari dah praktikum di SJKC Kuala Kuang .
ohhh , betapa sibuk nya dunia aku ni .
baru taw seksanya bila kena plak masih ada assignment yg tak sentuh lagi .
dah la tiap2 hari ada kelas .
bila ada kelas , maknya nya kena la aku buat RPH .
utk maklumat sahabat yg membaca blog aku ni , RPH tu singkatan bg Rancangan Pengajaran Harian .
kalau dah jadi cikgu nnti , simple ja RPH depa .
yg kami tak jadi cikgu cikgi ni , berjela2 dan rumit RPH dia .
jenuh duk perah idea utk buat RPH ni .

setakat ni aku praktikum di skolah ni , okay laa .
bab lain , x mau laa aku sentuh .
cuma aku boleh katakan , setakat ni tak dak masalah .
hari akan datang, tataw laa apa akan jadi .
sebab tu aku tak brani nak kata apa2 tuu .
yg penting , kita enjoy !

jadual kelas . mujuq 8 masa ja + 1 tasmik . hehe .

sesaja ja ni . haha .

esok siap sedia nk mengajaq tahun 3 .
murid aku tak ramai mana pun satu kelas .
tahun 2 tu ada laa 2 orang ja murid .
tahun 3 pun sama la jugak , 2 orang ja murid aku .
maklum laa , kan mengajaq kat sekolah cina .
mna la ramai mana pun murid-murid nya .

tapi macam biasa laa , mesti ada problem punya dgn murid2 ni .
bab komunikasi laa satu2 nya masalah .
macam biasa laa , depa ni susa nk faham bahasa melayu .
nak baca rumi pun susah , apatah lagi nak baca jawi .
antara dugaan yg aku  kena harungi sepanjang praktikum tuu .
sabaq jaa laa . ada hikmah sebalik nya .
cuma aku akan buat yang terbaik utk depa laa .


NotaKakiMaki : sibuk lagi . alahaaiiii . .