Monday, 24 August 2015

Masa makin suntuk

Hari demi hari, ia terus berlalu pergi. cewahhh, ayat sastera pulak aku. Itu laa, sepatut nya dulu amek kos BM. Jadi cikgu BM. Baru laa sedap berkata2 dan bermadah pujangga. Baru laa ramai terpikat dengan ayat manis aku. Ni duk single lagi sampai skg. Sapa pun tak mau dengan ceq. Haihh. Sedih aku. Tak laku betui ayat aku ni. Tapi tak pa laa, hati yang penting. Aku cuma punya hati yg ikhlas utk diberikan kepada kamu. Hahaha.

Tinggai brapa minggu ja lagi utk habis sem 8. Sem terakhir. Tahun terakhir. Memang sat ja masa berlalu. Itu perlu aku akui. Tapi kesibukan dia tak usah nak kata laaa. Jadi robot aku minggu ni. Kena struggle sikit laa nak harung minggu ni. Sebab minggu depan dah viva dah. Aku punya AR masih ke laut lagi. Hope diberi kekuatan laa nak lalui semua ni.

Hari ni diberi kesempatan utk bergambaq bersama kawan2 secara official nya. Tahun akhir kate ko... Haha. Setakat ni aku beli ja gambaq yg ditangkap. Dari sem awai lagi aku tak pernah miss beli gambaq yang depa tangkap. Buat kenangan laa konon nya. Padahal nanti dapat jugak softcopy nya. Cuma kena pandai cari kabel laa nak dpt softcopy tu. Hehe.

Nahh abam belanja gambaq satu dua. Lama plak tak post gambaq.








Haaa, kenai dak ceq yang mana satu? Ceq duk kt tepi ja. Kalau gambaq atas tu, ceq duk kat dua dari kiri. Yg gambaq bawah tu hampa cam dah kot. Kalau tak cam lagi, tu ceq sebelah kiri skali. Dari dulu ceq duk tepi ja. Maklum laa, ceq ni pendek orang nya. Tak hensem plak tu. Mana laa orang nak pandang. Itu single sampai skg. Haha. Ni ayat promot diri ni 😂

Ni gambaq pakai phone ja. Edit2 sikit ja pun ni. Nak tggu gambaq betui siap, mmg lama lagi laa. Simple2 ja gambaq nya. Utk freestyle pun aku dah tak dak gaya apa nak buat. Berdiri tegak ja laa utk gambaq tahun akhir ni. Segan plak nak pakai props yg depa sedia kan.

PM kalau ada yg berkenan ya. Haha.

Tuesday, 18 August 2015

I'm back. Er, maybe.

Aku datang kembali. Lama dah tinggai kan dunia blogging ni. Sampai lupa la bila last aku update. Maybe bulan lepas. Ehh, entah. Biaq ja laa.

Tak dak apa pun nak cerita kan kali ni. Agak sibuk dengan macam2 benda laa. Maklum laa, kementerian rombak sana sini. Yg jadi mangsa, ni haaa, aku dengan insan2 lain. Bak kata orang, redhooo je la nakk.

Dalam sibuk2 pun, sempat jugak la aku berjalan2 makan angin. Konon nya nk hilang kan stress laa. Padahal stress apa yg aku ada. Haha. Tapi stress ni kena pandai jaga2 jugak. Stress tak kena tempat sampai bad mood macam dah putus urat kentut mmg cilaka gila laa. Yg ni mmg patut campak laut ja. Menyusahkan orang ja manusia mcm ni. Bukan apa, kita ni hidup dalam komuniti. Tak kisah la dalam komuniti apa pun, paling koman pun kita duduk dengan kawan2. Tipu la kata kalau tak dak kawan. Mesti ada kawan punya laa paling kurang pun. Tapi kalau perangai cilaka ni p tunjuk kat kawan, baik duduk snsorang laa. Nak bad mood bagai pa dia nya. Itu namanya stress tak bertempat. Ingat kawan nak layan sgt ka perangai mcm tu. Kemon laa, umuq dah berapa besaq ni. Bersyukur laa masih ada kawan nak teguq. Tp kalau p tunjuk perangai cilaka ni depan semua kawan, sapa pun tak mau teguq. P la duk snsorang dalam gua.

Haaaa, kan dah kluaq topik. Haha. Tak tuju kt sapa pun. Tp kalau kena kat aku, tak rugi aku hilang kawan mcm ni. Aku pun tak harap kt kawan mcm ni. Bukan salah aku, salah diri dia yg buat mcm ni.

Lari topik lagi. Hambekk. Haha. Nk cerita pasai aku jenjalan melepas stress. Ke lain plak aku taip nya ni. Tak pa laa, next time laa aku cerita pasai trip aku jnjalan. Hope masih bersemangat laa nk berblogging balik. Hee.

Sunday, 14 June 2015

: : Potret

sekali lagi aku tinggaikan blog ni . haihhh . apo nak jadi laa .
tapi aku tinggai sat ja pun . kasi hmpa rindu2 sikit . 
itu pun kalau ada orang nak rindu laa . kalau tak , aku perasan sorang ja laa . haha .

so , skg ni straight pada tajuk entry > Potret .
dengaq tajuk pun taw dah entry kali ni pasai lagu lagi kan . hurmm hurmmm .
ya , aku tak nafikan memang entry ni saja nak post pasai lagu .
ni sebuah lagu yang dinyanyikan oleh Akim & The Majistret .
gua tak tipu laa , lagu Akim skg ni memang menusuk kalbu sungguh .
itu pasai le aku post entry ni . nak bg hmpa dengaq lagu yang aku minat .
mana laa nk taw ada yang minat sama jugak lagu ni tapi dia tataw tajuk .
cewahh ayat , cover habis tuuu . haha .

setakat ni laa , jenuh aku cari video official lagu ni .
tak jumpa2 . yang aku jumpa lirik dia laa , live , dgn pa dia entah .
lupa plak aku . yg penting , aku masih menanti official video lagu ni .
kalau hmpa ada jumpa , share dengan aku naa .

nahh lagu Akim & The Majistret > Potret .


LIRIK :

Terangi malamku dengan syiar indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi


apa macam lagu ni ? ada baik ?
bagi aku , sememangnya lagu ni gempak . tataw laa hmpa macam mna plak .
lepas lagu mewangi meletup , aku rasa lagu ni plak meletup jugak .
tak dak laa meletup macam nuklear ka bom atom ka .
kira dapat sambutan dekat orang ramai laa . kalau meletup betui naya aku .
so , dengaq laa sebelum tidoq lagu ni ya . hehe .
next entry aku akan cerita pasai cuti2 malaysia aku utk sem ni .
sabaq naa .


NotaKakiMaki : hai awak awak semua :')