Monday, 24 August 2015

Masa makin suntuk

Hari demi hari, ia terus berlalu pergi. cewahhh, ayat sastera pulak aku. Itu laa, sepatut nya dulu amek kos BM. Jadi cikgu BM. Baru laa sedap berkata2 dan bermadah pujangga. Baru laa ramai terpikat dengan ayat manis aku. Ni duk single lagi sampai skg. Sapa pun tak mau dengan ceq. Haihh. Sedih aku. Tak laku betui ayat aku ni. Tapi tak pa laa, hati yang penting. Aku cuma punya hati yg ikhlas utk diberikan kepada kamu. Hahaha.

Tinggai brapa minggu ja lagi utk habis sem 8. Sem terakhir. Tahun terakhir. Memang sat ja masa berlalu. Itu perlu aku akui. Tapi kesibukan dia tak usah nak kata laaa. Jadi robot aku minggu ni. Kena struggle sikit laa nak harung minggu ni. Sebab minggu depan dah viva dah. Aku punya AR masih ke laut lagi. Hope diberi kekuatan laa nak lalui semua ni.

Hari ni diberi kesempatan utk bergambaq bersama kawan2 secara official nya. Tahun akhir kate ko... Haha. Setakat ni aku beli ja gambaq yg ditangkap. Dari sem awai lagi aku tak pernah miss beli gambaq yang depa tangkap. Buat kenangan laa konon nya. Padahal nanti dapat jugak softcopy nya. Cuma kena pandai cari kabel laa nak dpt softcopy tu. Hehe.

Nahh abam belanja gambaq satu dua. Lama plak tak post gambaq.








Haaa, kenai dak ceq yang mana satu? Ceq duk kt tepi ja. Kalau gambaq atas tu, ceq duk kat dua dari kiri. Yg gambaq bawah tu hampa cam dah kot. Kalau tak cam lagi, tu ceq sebelah kiri skali. Dari dulu ceq duk tepi ja. Maklum laa, ceq ni pendek orang nya. Tak hensem plak tu. Mana laa orang nak pandang. Itu single sampai skg. Haha. Ni ayat promot diri ni 😂

Ni gambaq pakai phone ja. Edit2 sikit ja pun ni. Nak tggu gambaq betui siap, mmg lama lagi laa. Simple2 ja gambaq nya. Utk freestyle pun aku dah tak dak gaya apa nak buat. Berdiri tegak ja laa utk gambaq tahun akhir ni. Segan plak nak pakai props yg depa sedia kan.

PM kalau ada yg berkenan ya. Haha.

Tuesday, 18 August 2015

I'm back. Er, maybe.

Aku datang kembali. Lama dah tinggai kan dunia blogging ni. Sampai lupa la bila last aku update. Maybe bulan lepas. Ehh, entah. Biaq ja laa.

Tak dak apa pun nak cerita kan kali ni. Agak sibuk dengan macam2 benda laa. Maklum laa, kementerian rombak sana sini. Yg jadi mangsa, ni haaa, aku dengan insan2 lain. Bak kata orang, redhooo je la nakk.

Dalam sibuk2 pun, sempat jugak la aku berjalan2 makan angin. Konon nya nk hilang kan stress laa. Padahal stress apa yg aku ada. Haha. Tapi stress ni kena pandai jaga2 jugak. Stress tak kena tempat sampai bad mood macam dah putus urat kentut mmg cilaka gila laa. Yg ni mmg patut campak laut ja. Menyusahkan orang ja manusia mcm ni. Bukan apa, kita ni hidup dalam komuniti. Tak kisah la dalam komuniti apa pun, paling koman pun kita duduk dengan kawan2. Tipu la kata kalau tak dak kawan. Mesti ada kawan punya laa paling kurang pun. Tapi kalau perangai cilaka ni p tunjuk kat kawan, baik duduk snsorang laa. Nak bad mood bagai pa dia nya. Itu namanya stress tak bertempat. Ingat kawan nak layan sgt ka perangai mcm tu. Kemon laa, umuq dah berapa besaq ni. Bersyukur laa masih ada kawan nak teguq. Tp kalau p tunjuk perangai cilaka ni depan semua kawan, sapa pun tak mau teguq. P la duk snsorang dalam gua.

Haaaa, kan dah kluaq topik. Haha. Tak tuju kt sapa pun. Tp kalau kena kat aku, tak rugi aku hilang kawan mcm ni. Aku pun tak harap kt kawan mcm ni. Bukan salah aku, salah diri dia yg buat mcm ni.

Lari topik lagi. Hambekk. Haha. Nk cerita pasai aku jenjalan melepas stress. Ke lain plak aku taip nya ni. Tak pa laa, next time laa aku cerita pasai trip aku jnjalan. Hope masih bersemangat laa nk berblogging balik. Hee.

Sunday, 14 June 2015

: : Potret

sekali lagi aku tinggaikan blog ni . haihhh . apo nak jadi laa .
tapi aku tinggai sat ja pun . kasi hmpa rindu2 sikit . 
itu pun kalau ada orang nak rindu laa . kalau tak , aku perasan sorang ja laa . haha .

so , skg ni straight pada tajuk entry > Potret .
dengaq tajuk pun taw dah entry kali ni pasai lagu lagi kan . hurmm hurmmm .
ya , aku tak nafikan memang entry ni saja nak post pasai lagu .
ni sebuah lagu yang dinyanyikan oleh Akim & The Majistret .
gua tak tipu laa , lagu Akim skg ni memang menusuk kalbu sungguh .
itu pasai le aku post entry ni . nak bg hmpa dengaq lagu yang aku minat .
mana laa nk taw ada yang minat sama jugak lagu ni tapi dia tataw tajuk .
cewahh ayat , cover habis tuuu . haha .

setakat ni laa , jenuh aku cari video official lagu ni .
tak jumpa2 . yang aku jumpa lirik dia laa , live , dgn pa dia entah .
lupa plak aku . yg penting , aku masih menanti official video lagu ni .
kalau hmpa ada jumpa , share dengan aku naa .

nahh lagu Akim & The Majistret > Potret .


LIRIK :

Terangi malamku dengan syiar indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi


apa macam lagu ni ? ada baik ?
bagi aku , sememangnya lagu ni gempak . tataw laa hmpa macam mna plak .
lepas lagu mewangi meletup , aku rasa lagu ni plak meletup jugak .
tak dak laa meletup macam nuklear ka bom atom ka .
kira dapat sambutan dekat orang ramai laa . kalau meletup betui naya aku .
so , dengaq laa sebelum tidoq lagu ni ya . hehe .
next entry aku akan cerita pasai cuti2 malaysia aku utk sem ni .
sabaq naa .


NotaKakiMaki : hai awak awak semua :')

Wednesday, 13 May 2015

: : See You Again

setelah lama menyepi dalam dunia blogger , mungkin kini tiba untuk aku kembali semula .
bukan sengaja untuk aku hilangkan diri dalam dunia blogger ni , 
mungkin bagi aku biaq la sampai betui2 masa yang sesuai untuk aku kembali balik .
memang susah nak kembali bila mana tekad nak henti dari blogging ni .
cuma biaq ja laa aku simpan sendiri pasai pa aku hilang seketika .

untuk mulanya , aku tak dak apa pun nak kongsi sama hmpa semua .
mungkin dengan sebuah lagu yang agak famous baru2 ni .
See You Again - Wiz Khalifa ft Charlie Puth .
sebuah lagu dalam cerita Fast Furious 7 masa akhir cerita tuu .
seriously , ni salah sebuah lagu yang agak menyentuh hati .
melodi dia memang aku suka . tapi nak komen tak pandai laa .
sebab aku bukannya pakar muzik . menyanyi pun macam katak . 
lain laa hmpa semua , pandai menyanyi belaka .
aku ni cukup laa sekadar puaskan diri sendiri . hee .

so skg ni aku share laa lagu ni dengan hampa .

See You Again - Wiz Khalifa ft Charlie Puth .


dengaq naa . malaih nak share lyric . pandai2 laa hampa cari kat gugel .
belambak2 dalam gugel tuu . rajinkan diri sikit kalau nk lirik . hee .


NotaKakiMaki : masihkah diri ini mampu untuk kembali ?

Saturday, 4 April 2015

: : Biar Saja


menghilang seketika .
mungkin tak nampak berblogging buat masa ni , tapi aku masih lagi blogwalking ke blog2 orang .
cuma tak dak mood ja nak update entry baru buat masa ni . aku pun tataw pasai pa .
aku akan kembali balik utk blogging sebab blogging ni salah satu tempat aku nk lepas apa ja yang aku rasa .
mungkin makan masa balik nak mai balik mood ni .
arghhh , biaq ja laa .

nahh , layan lagu de meises dulu .
biar saja .

Biar Saja – Demeises


LIRIK:

Entah angin apa yang telah membuatmu
Tiba-tiba saja membenciku
Bagaimana lagi ku pahami kamu
Tak cukupkah pengorbananku
 
Dan memang terkadang kamu membingungkan
Kemarin katanya sayang, hari ini hilang
 
Biar saja cinta pergi sekali ini
Biar saja nanti pun datang lagi
Biar saja tanpa rindu sekali ini
Biar saja sementara sendiri
 
Entah angin apa yang telah membuatmu
Tiba-tiba saja membenciku
Bagaimana lagi ku pahami kamu
Tak cukupkah pengorbananku
 
Dan memang terkadang kamu membingungkan
Kemarin katanya sayang, hari ini hilang
 
Biar saja tanpa cinta sekali ini
Biar saja nanti pun datang lagi
Biar saja tanpa rindu sekali ini
Biar saja sementara sendiri
 
Biar saja tanpa cinta sekali ini
Biar saja nanti pun datang lagi
Biar saja tanpa rindu sekali ini
Biar saja sementara sendiri
 
Biar saja [4x]
Biar saja sementara sendiri


notakakimaki : semoga diberi kekuatan . aku masih disini .

Wednesday, 21 January 2015

: : Titanium

antara lagu yang memang aku minat
unik sangat lagu ni 
boleh katakan tiap2 hari dengaq lagu ni laa .
al-maklum laa , bukan ada buat apa pun malam2 .
lain laa hmpa , bleh whatsapp laa , wechat laa .
aku ni , mana ada sapa nk whatsapp .
so , dengaq ja la lagu ni memalam :')

kalau laa dapat buat cover lagu ni , kompom meletup .
meletup sebab suara tak sedap laa . HAHA .
menangis orang kalau dengaq suara aku menyanyi .
boleh hujan gamak nya .

Titanium - David Guetta / Sia


lyrics :

[Sia:]
You shout it out
But I can't hear a word you say
I'm talking loud not saying much
I'm criticized but all your bullets ricochet
You shoot me down, but I get up

[Chorus:]
I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away, fire away
Ricochet, you take your aim
Fire away, fire away
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium

[Sia:]
Cut me down
But it's you who have further to fall
Ghost town, haunted love
Raise your voice, sticks and stones may break my bones
I'm talking loud not saying much

[Chorus:]I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away, fire away
Ricochet, you take your aim
Fire away, fire away
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium

[Sia:]
Stone-hard, machine gun
Firing at the ones who run
Stone-hard, this bulletproof glass
[Chorus:]
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium


NotaKakiMaki : always smile , hide your pain :')

Monday, 19 January 2015

: : Romancinta juara di hati

no komen bilamana juara AJL 29 jatuh pada Joe Flizzow and Sona One
tahniah buat mereka . memang tak jangka langsung depa menang .
saingan memang kaw2 hebat .
semua prediction aku mengena .
cuba yang juara tu ja laa yang tak sangka .



aku bajet yang menang Mojo .
kedua ketiga memang  bajet Shila Amzah dgn Dayang .
prsembahan terbaik aku target Mojo jugak .
tup tup yang lain plak menang . HAHA .

apa2 pun , Mojo tetap di hati aku .
aku rasa hmpa pun target Mojo akan menang kan .
haaa , nahh video Mojo - Romancinta Final AJL 29 .
kita layaaannn dulu naa :)

Mojo and Caliph Buskers - Romancinta

video

inilah lagu terbaik dibawa dengan hati ,
tahniah kerana memenangi hati kami .
respect !


NotaKakiMaki : welcome back :')

Thursday, 1 January 2015

: : welcome 2015 !

: : selamat datang 2015 . welcome 2015 !
tiba sudah tahun baru .
hmm . sebenaqnya ia cuma hari baru sahaja .
hari yang datang dan kemudiannya pergi . kan ?
tiada azam apa2 bagi aku utk tahun baru ni .
bagi aku , yang penting jadikan hari ini baik dari semalam .
dan cuba jadikan hari esok adalah lebih baik dari hari ini .
so , aku akan cuba jadi yang lebih baik setiap hari .

tapi aku kena ingat jugak , kadang kala kita ni akan ada dibawah .
bukan senantiasa di atas .
aku mengharap utk 2015 ni  segala nya baik2 akan berlaku .
apa2 masalah yg bakal trjadi , aku harap aku boleh selesai dgn baik .
moga aku tak hilang semangat nak selesaikan sesuatu perkara .

one more thing utk tahun baru , aku harap aku akan baik dgn semua orang .
memang laa aku tak dak gaduh dgn sesapa pun .
cuma aku nak hargai setiap orang yang aku kenal .
bukan nya kita boleh hidup snsorang dalam dunia ni .
betul tak ?

bab lain yang babit pasai hati dan perasaan , aku tak mau pikiaq lagi .
ia dah datang dalam hidup aku .
inilah kali pertama ia datang dan kali pertama aku jadi macam ni .
sememang nya rumit bila ada kaitan dgn hati .
sebab bila aku dah suka atau jatuh hati dgn someone , aku susah nak lupakan .
susah nak cari someone yg lain yg dapat usik hati ni .
dan aku tetap berharap pada harapan .
walau aku tahu harapan itu mungkin tiada lagi :')


NotaKakiMaki : fighting 2015 !