Sunday, 14 June 2015

: : Potret

sekali lagi aku tinggaikan blog ni . haihhh . apo nak jadi laa .
tapi aku tinggai sat ja pun . kasi hmpa rindu2 sikit . 
itu pun kalau ada orang nak rindu laa . kalau tak , aku perasan sorang ja laa . haha .

so , skg ni straight pada tajuk entry > Potret .
dengaq tajuk pun taw dah entry kali ni pasai lagu lagi kan . hurmm hurmmm .
ya , aku tak nafikan memang entry ni saja nak post pasai lagu .
ni sebuah lagu yang dinyanyikan oleh Akim & The Majistret .
gua tak tipu laa , lagu Akim skg ni memang menusuk kalbu sungguh .
itu pasai le aku post entry ni . nak bg hmpa dengaq lagu yang aku minat .
mana laa nk taw ada yang minat sama jugak lagu ni tapi dia tataw tajuk .
cewahh ayat , cover habis tuuu . haha .

setakat ni laa , jenuh aku cari video official lagu ni .
tak jumpa2 . yang aku jumpa lirik dia laa , live , dgn pa dia entah .
lupa plak aku . yg penting , aku masih menanti official video lagu ni .
kalau hmpa ada jumpa , share dengan aku naa .

nahh lagu Akim & The Majistret > Potret .


LIRIK :

Terangi malamku dengan syiar indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi


apa macam lagu ni ? ada baik ?
bagi aku , sememangnya lagu ni gempak . tataw laa hmpa macam mna plak .
lepas lagu mewangi meletup , aku rasa lagu ni plak meletup jugak .
tak dak laa meletup macam nuklear ka bom atom ka .
kira dapat sambutan dekat orang ramai laa . kalau meletup betui naya aku .
so , dengaq laa sebelum tidoq lagu ni ya . hehe .
next entry aku akan cerita pasai cuti2 malaysia aku utk sem ni .
sabaq naa .


NotaKakiMaki : hai awak awak semua :')

3 comments:

Izzati Amira said...

suka lagu Akim yang ni & mewangi

nota kaki : hai hai tuan blog

wanyob.com said...

Marilah kita sama-sama update blog berberapa bulan sekali .

Ika said...

Best! :D