Wednesday, 21 January 2015

: : Titanium

antara lagu yang memang aku minat
unik sangat lagu ni 
boleh katakan tiap2 hari dengaq lagu ni laa .
al-maklum laa , bukan ada buat apa pun malam2 .
lain laa hmpa , bleh whatsapp laa , wechat laa .
aku ni , mana ada sapa nk whatsapp .
so , dengaq ja la lagu ni memalam :')

kalau laa dapat buat cover lagu ni , kompom meletup .
meletup sebab suara tak sedap laa . HAHA .
menangis orang kalau dengaq suara aku menyanyi .
boleh hujan gamak nya .

Titanium - David Guetta / Sia


lyrics :

[Sia:]
You shout it out
But I can't hear a word you say
I'm talking loud not saying much
I'm criticized but all your bullets ricochet
You shoot me down, but I get up

[Chorus:]
I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away, fire away
Ricochet, you take your aim
Fire away, fire away
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium

[Sia:]
Cut me down
But it's you who have further to fall
Ghost town, haunted love
Raise your voice, sticks and stones may break my bones
I'm talking loud not saying much

[Chorus:]I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away, fire away
Ricochet, you take your aim
Fire away, fire away
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium

[Sia:]
Stone-hard, machine gun
Firing at the ones who run
Stone-hard, this bulletproof glass
[Chorus:]
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium
You shoot me down but I won't fall
I am titanium


NotaKakiMaki : always smile , hide your pain :')

Monday, 19 January 2015

: : Romancinta juara di hati

no komen bilamana juara AJL 29 jatuh pada Joe Flizzow and Sona One
tahniah buat mereka . memang tak jangka langsung depa menang .
saingan memang kaw2 hebat .
semua prediction aku mengena .
cuba yang juara tu ja laa yang tak sangka .



aku bajet yang menang Mojo .
kedua ketiga memang  bajet Shila Amzah dgn Dayang .
prsembahan terbaik aku target Mojo jugak .
tup tup yang lain plak menang . HAHA .

apa2 pun , Mojo tetap di hati aku .
aku rasa hmpa pun target Mojo akan menang kan .
haaa , nahh video Mojo - Romancinta Final AJL 29 .
kita layaaannn dulu naa :)

Mojo and Caliph Buskers - Romancinta

video

inilah lagu terbaik dibawa dengan hati ,
tahniah kerana memenangi hati kami .
respect !


NotaKakiMaki : welcome back :')

Thursday, 1 January 2015

: : welcome 2015 !

: : selamat datang 2015 . welcome 2015 !
tiba sudah tahun baru .
hmm . sebenaqnya ia cuma hari baru sahaja .
hari yang datang dan kemudiannya pergi . kan ?
tiada azam apa2 bagi aku utk tahun baru ni .
bagi aku , yang penting jadikan hari ini baik dari semalam .
dan cuba jadikan hari esok adalah lebih baik dari hari ini .
so , aku akan cuba jadi yang lebih baik setiap hari .

tapi aku kena ingat jugak , kadang kala kita ni akan ada dibawah .
bukan senantiasa di atas .
aku mengharap utk 2015 ni  segala nya baik2 akan berlaku .
apa2 masalah yg bakal trjadi , aku harap aku boleh selesai dgn baik .
moga aku tak hilang semangat nak selesaikan sesuatu perkara .

one more thing utk tahun baru , aku harap aku akan baik dgn semua orang .
memang laa aku tak dak gaduh dgn sesapa pun .
cuma aku nak hargai setiap orang yang aku kenal .
bukan nya kita boleh hidup snsorang dalam dunia ni .
betul tak ?

bab lain yang babit pasai hati dan perasaan , aku tak mau pikiaq lagi .
ia dah datang dalam hidup aku .
inilah kali pertama ia datang dan kali pertama aku jadi macam ni .
sememang nya rumit bila ada kaitan dgn hati .
sebab bila aku dah suka atau jatuh hati dgn someone , aku susah nak lupakan .
susah nak cari someone yg lain yg dapat usik hati ni .
dan aku tetap berharap pada harapan .
walau aku tahu harapan itu mungkin tiada lagi :')


NotaKakiMaki : fighting 2015 !