Saturday, 23 March 2013

: : PBS !

: : haaa , memang lama aku tak update blog ni .

serius laa , sibuk sangat2 sekarang ni .

ada ja kerja nak kena buat . itu la , ini laa . fuhhh .

so , kali ni saja la nak update .

biaq nampak yang blog ni masih hidup . hehe .


baru-baru ni , terlangsailah satu kerja .

kerja yang leceh tapi seronok sebenaqnya . itu lah PBS !

tapi ni bukan PBS budak sekolah tu . yg tu kena buat homework .

aku ni dah nak jadi cekgu pun .

PBS aku ni "Pengalaman Berasaskan Sekolah" .

orang tua2 atau cikgu lama panggil benda ni ROS .

tapi aku orang muda . panggil OBSERVE . .

cewahh , memandai ja aku ni . hee .


kali ni saja ja pilih tempat jauh2 . nak merasa cmna duk kat tempat orang .

so , aku pun pilih la SK Tanah Rata , Cameron Highland .

tempat sejuk bak peti ais . fuhhh . jadi mamalia darah sejuk seketika .

HAHA .


bayangkan la , tiap2 pagi p sekolah kena pakai baju sejuk .

cakap siap keluaq asap lagi tu .

er , yg macam dalam cerita omputih tuu laa .

cakap pakat kluaq asap . punya la sejuk bak hg .

waktu PJ pun depa leh buat pukul 12 .

tak berpeluh pun budak2 aku tengok . seronok ja depa PJ .


saja nak post gambaq2 masa kat sekolah . hee .


sejuk der . menggigil dibuatnya :D


comel kan . baru lepas kena cucuk jarum . tu la duk pegang macam tu .


PKG Cameron Highland maliiiii !


cikgu pengakap taw . hehe .


olololohhh . pandai depa posing . sapa la yg ajaq :P


kiut2 budak sini . hehe .


er . . . *tataw nak letak caption apa . haha .


depa duk buli zaim . ish3 :D

syok PBS kat sekolah ni . semua nya sporting .

budak2 sini pun comel2 , kiut2 belaka . HAHA .

geram tgk depa ni . rasa nak ja cubit2 pipi . 


ni saja nak post gambaq kami lepak-lepak plak . 


kami tidoq kat sini la . apartment di Hotel Heritage . fuhh :D


ladang teh !


taman pa benda entah . tak ingat plak .


sempat singgah masa nak turun ke Ipoh . selamat pulang !


welcome Perak Darul Ridzuan . hee .

banyak lagi gambaq-gambaq kat sana .

kalau masuk semua , mmg jenuh la hmpa nk scroll nanti . 

sampai kejang jari la . HAHA .

rasanya cukup la yang ni saja . 


lain kali , kalau ada peluang , memang aku akan p lagi .

seronok nya tak terkata .

tak sedaq seminggu habis begitu saja .

moga diberi peluang utk datang lagi .


P/S : jauh perjalanan , luas pemandangan :)

5 comments:

asmaiza daud said...

comel je budak2 tu....
untung la dapat jadi cikgu..
jelez benorr..
btw,selamat mendidik dan berkhidmat...
besar pahalanya tu.. insyaAllah..

miLa saim said...

wa...tecaher to be...gdluck :)
hmm..budak2 tu tersangat la comel..huhu..

MarnieyZ said...

wahhhh. Best nyaa.
Cikgu rupanya. :D

farah deena said...

bahagianya jadi cikgu :)

4feet8 said...

err..cikgu ke..?
mcm abg2 dorg je..