Sunday, 26 August 2012

: : jalan-jalan raya-raya~

: : puas berjalan hari ini . letih sangat2 dah aku ni . hee .

cadangnya mula2 nak p kenduri umah kawan . knduri kakak dia kahwin .

so , aku pun siap la turun ke ipoh . bermalam di ostel plak lagi tu .

tapi dah last minit baru bagitaw semua pakat tak mau p .

so aku pun wat la plan laen .


malas aku nak pikiaq . dah laa tinggal aku dengan deli ja .

lg 1 , memang tujuan lain aku ke ipoh nak amek deli bawak pulang ke rumah .

jadinya , aku pun cadang nk lepak2 kat GUNUNG LANG .

saja syok2 lepak situ . tak da apa tujuan pun mulanya . tetiba terdetik nak p situ .


awai pagi tu basuh moto cantek2 kilat2 , baru la bertolak pulang .



moto yang sudah di basuh . cantek kan :P


agak lewat pun kluaq dari ostel tadi . lepas tu banyak plak singgah kedai2 . hehe .

sampai kt gunung lang pun agak ramai orang laa . maybe sbb cuti lagi kan .



pintu masuk gunung lang .



pemandangan kat kawasan gunung lang . cantek sangat2 :D



ikan2 ni besaq sngguh . dalam gmbaq nmpk kecik ja -.-"



merenung gewe laa tu . kan deli ? HAHA .


aman nyaman sungguh kat sini . puas hati :D



salah satu port terbaek nak snap :D



kacak doe abang ni . HEHE .



mood beraya lagi . siap bersongkok tuu :D



serabai sungguh aku . keletihan masa ni -.-"


agak lama jugak la lepak kt tempat ni . seronok sbb pemandangan nya cantek .

lepas lepak kt gunung lang , kami pun chow laa . balik ke SERI MANJUNG .

hohohoooiii . tapi sebelum smpai tuu kami singgah sat kat SERI ISKANDAR .

lepak2 , sejukkan badan dulu . penat naek moto ni sebenaq nya .



er , sempat jugak kami beraya kat umah classmate kt seri iskandar tuu .

hampir sesat jugak laa mencari umah nya . sebab taman tu aku pun x pernah masuk

adik dy yang amek kami kt depan . HEHE .

sampai ja kat umah dy , mata aku tak kelip2 . sungguhhh~

punya la mewahh umah nya . fufufuuhhhh . besaq bukan main lagi umah nya .


mak dy pun jamu kami makan roti jala kuah durian dengan bihun sup .

padahal aku baru sangat2 pekena makan tgh hari kt pekan seri iskandar .

tapi aku makan laa jugak . SEDAP ! rasa macam nk bungkus ja . HEHE .



anyway , terima kasih bebanyak laa sebab sudi melayan kami yea wahai classmate ;)



smpai kat manjung , kami singgah umah dulu .

then baru laa kami lepak kat marina plak . hirup udara segaq kt sana .

memang layan jugak laa . angin tiup mendayu2 ja . fuhh . syahdu nyaaa . HAHA .

esok tataw nak plan ke mana plak .

padahal PBS start hari isnin ni . assignment pun belambak2 . 

satu pun x sentuh lagi . haaiiihhhhh . 


P/S : baru lepak dengan kawan . belum lepak dengan isteri . errr ~

10 comments:

nuha ahmad said...

kalau tempat tempat yang best and tenang je mesti rasa nak duk lama lama kan kan ?

:D

QA's ~ mamapapa said...

menarik jgk gunung lang ni..bolehla pegi sna klau pg ipoh ntikn :)

Cik Yaya said...

beshnyer g jenjalan....
xajak punn..heeeee =D

semutmerah said...

Lama dah tak p Gunung Lang.
Dulu bukan main selalu p sana .

Aishh.

tirahzairi said...

cntiknya pemandangan...

Detective Fiqa said...

wahhhh macam bestt jee. syokklahh dh pergii :( huhuhu

miss fluffy said...

amboi p jalan2..syok aih..hehe

Mohd Lokman Bin Ramli said...

salam ziarah.. ^_^. anda boleh buat tempahan MyQalam Quran Read Pen berkualiti tinggi dan banyak lagi barangan muslim di Muslim Bazaar.

http://muslimbazaar.mnmall.me/
atau melalui
http://lokmanramli.blogspot.com/

E'in said...

mcm cantik je tmpt nie.. huhu

Ain Dzaya said...

ABG comel eh! mekasih sebab jadi follower saya ke seribu, saya sayang abang sangat sangat sampai akhirat ;p
~mueahahahah