Thursday, 29 November 2012

: : ops meng"usha"

: : cuti yang panjang ni membosankan aku . serius laa aku habaq .

terasa rindu nk wat assignment plak . HAHA .

tapi bila dapat assignment , duk pkiaq nak cuti ja .

haihhh .


so , cuti ni duk meng"usha" lens baru .

aku pun tataw nak amek lens apa .

dah laa aku pakai sony mount . jenuh nak cari lens .

kalau pkai nikon or canon senang sikit .

tapi masing2 ada kelebihan dan kekurangan . right ?


rasa2 nya aku nak amek zoom lens dulu .  .

then , baru amek potrait lens . duk mencari lagi ni .

kemain susahnya nak cari . fuhh~

ada yg berkenan , tapi dah discontinued pengeluarannya .

yg ada sekarang , maybe second hand atau dah berapa byk "hand" pun .


lens minolta . cantek kan . haha .


ni contoh gambaq dari lens ni .


nampak kemas jugak lens ni . cuma masalahnya dah stop kluaq dari kilang .

satu lagi lens ni aku tak berapa minat sangat .

tapi sekurang2 nya masih ada dalam pasaran . 

tak risau la . boleh beli terus dari kedai . first hand . hee .


tamron . ok la jugak .


ni haa contoh gmbaq dari lens tamron .

kena pilih lens elok2 . kalau tak nanti mesti menyesai .

better beli yang mana yea ?


P/S : kamera mahai mana pun , kalau tataw guna , memang tak guna . right ?

6 comments:

Fyna Ahmad said...

waaaa.tue dia.... fyna pun baru je angkat 3 lens. ehehehe...puas ati.

Nur Emilya said...

Betui la tu :)
Ade kamera tak reti guna pun tak boleh buatpa lahh hehe :D

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

wisata outbound malang said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

aku HaniAsyira said...

betul sgt.. kamera mahei xgheti guna toksah beli sgt.. tuju kpd diri sndiri

Sizzling Suzai said...

baru melawat cni..sorry n TQ! ^^ btw, brcdg nk tmbah accessory gak tp hehe y ade pon xhabes explore lg...slmat memilih utk awk yerr