Tuesday, 15 July 2014

: : newbie di Sekolah Kebangsaan Taman Bersatu, Simpang Pulai

praktikum kembali lagi . aduyaaiiii .
masa untuk menimba  pengalaman mengajaq di sekolah .
kali ni aku ditempatkan di SK Taman Bersatu , Simpang Pulai .
1st impression , ini sekolah yg agak mencabar .
maklum laa , sebelum ni aku cuma mengajaq di SJKC .
kali ni dapat di Sekolah Kebangsaan .
sapa laa tak cuak bila kita berubah suasana dan keadaan .
perlukan masa jugak laa untuk biasakan diri dgn persekitaran yang baru ni .


masa mula2 jenguk sekolah ni .
agak kelam kabut jugak laa aku dibuatnya .
banyak benda yg aku tak siapkan awal2 .
dan banyak jugak benda yg aku tak sempat nak print .
ini gara2 printer rosak laa ni . malaih dah aku nk repair .
kesudahannya , aku beli baru ja printer ni . 
hambekkk hg . memang puas hati dan puas duit la . HAHA .

jadual yg aku dapat pun agak meletihkan .
tak syok sangat jadual aku kena ni . 
mgharapkan ada perubahan jadual lagi laa . 
dan perubahan jadual yg lepaih ni aku harap tak bebankan aku .

bersama partner yg kental dan tabah . puii . HAHA

 RPH oiii , awat leceh sangat . haihh .

perhimpunan Isnin . ramai jugak murid kat skolah ni .

so , skg ni masa untuk aku siapkan fail dan RPH untuk esok .
yg RPH tu aku cuma nak buat draf ja laa dulu .
ingat nk tengok cikgu tu mngajaq , then next class baru aku plak yg amek alih kelaih tu .
sbb seblum ni aku kan mngajaq SJKC . rasa janggal plak di SK ni .
hope diperkenanlah permintaan aku ni. hehe .

apa2 pun , selamat praktikum jugak buat kawan2 lain di luaq sana .
buat yang terbaik , jgn tangguh kerja macam aku ni .
kalau tak , memang jenuh laa nk cover balik .
sampai cuti pun terpaksa korbankan utk siapkan kerja .


NotaKakiMaki : letih gila bila praktikum ni . nak rehaaattt !

3 comments:

Tetamu Istimewa said...

Selamat menjalani praktikum Faiz. Boleh saya tahu, Faiz kos apa?

Di sekolah saya juga menerima 4 orang guru praktikum dari IPG Kampus Bahasa Melayu. Mereka akan berpraktikum selama 2 bulan.

Sebagai Ketua Panitia Bahasa Melayu di sekolah, insya-Allah saya akan cuba bantu sedaya ada, di samping bimbingan daripada guru pembimbing masing-masing.

mujahidah maisarah said...

praktikum tu praktikal la kan?

Faiz Hafizy said...

en. tetamu istimewa : bantulah kami yg bakal berada dalam bidang perguruan . hehe .

mujahidah maisarah : iya , sama laa tu . hee