Monday, 24 March 2014

: : apa khabaq nya MH370 ?

: : sudah masuk hari yang ke 16 kita kehilangan MH370 .
kehilangan yang sungguh misteri .
aku pun tertanya2 apa yang dah jadi sebenaq nya .
semua orang pun macam aku jugak kan .
berita demi berita aku baca . tp masih buat aku tertanya2 . 
dari hari prtama kehilangan lagi trdapat seribu prsoalan .

terima kasih buat semua negara yang terlibat sama dalam mncari MH370 .
juga terima kasih kpd semua yg terlibat .
jangan kita putuskan doa kita pd mereka .
teruskan berdoa kepada Tuhan agar dipermudahkan usaha mncari MH370 .

berita yg terbaru buat masa skg ni trdapat satelit China dan Perancis telah menemui akan objek yg tak dikenali dikenal pasti .
Jepun jugak hntaq bantuan ke Australia .
India turut membantu dalam usaha mencari MH370 .
China tambah lagi bantuan .
ni link berita dari BBC News 


A Chinese satellite image of an object spotted in the southern Indian Ocean that could be wreckage from missing Malaysian Airlines flight MH370. Photograph: Reuters


dah hari ke 16 , masih kehilangan MH370 . sad :'(

Pray For MH370 :'(

usaha yg sungguh luaq biasa dalam mncari MH370 .
semua membantu dalam mncari , syukur sangat2 .
sama-sama la kita doakan agar semua nya dipermudahkan-Nya .
kami semua sungguh merindui kamu wahai MH370 .
kembali la , pulang la , balik semula ke pangkuan kami . 


NotaKakiMaki : #PrayForMH370

8 comments:

miranadia said...

berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

pray for them.

miranadia said...
This comment has been removed by the author.
Vanessa Ricky said...

Very mysterious kan.. No one knows what happened. Yg pasti, ni akan menjadi sejarah and reminder; anything could happen anywhere, anytime.

Mazni Munawar said...

tulah kan, lama betul sampai sekarang tak jumpa2 lagi. haraplah semua yg ada dlm MH370 tu selamat :(

cik lisa said...

al-fatihah :(

HAM DAN said...

turut berduka saya ...

Nor Nadia Syakila Jamal said...

sudah masuk hari ke 20
selagi tidak jumpa bangkai atau mangsanya - mari bersama2 kita berdoa..
moga Allah kirimkan keajaibanNya.

Miza Lee said...

Terbang setinggi awan, menjunam sedalam bumi..Allahuakhbar. :( prayforMH370families