Thursday, 8 December 2011

: : hati-hati dgn tindakan anda~

: : baru lepas blogwalking td .


jalan2 ke blog orang . baca entry depa .


dan terjumpa satu blog yang mana aku rasa budak tu masih baru dalam blogger . tataw laa kot2 ada orang guna nama dia dan wat blog tu .

HANYA TUHAN SAJA YANG TAHU~


tak mau sebut sapa . hmpa pun taw dah rasa nya . sat g aku gtaw , x pasai2 aku kena banned , dan x pasai2 blog aku kena hack pulak .

bahayaa~


apa yang aku baca ?


posting pertama dia > mngutuk KPOP .

hmpa taw kan KPOP ?


ala , penyanyi2 korea tu . CN BLUE , F.T ISLAND , SUPER JUNIOR , BEAST , RAINBOW . . eahhhh , ramai laa lagi . ( minat jugee sbnaq nya . shhhh ;D  )




perghhhh , memang ramai yang balas komen dkt post budak tu .

hampir 1440 KOMEN ! !



dan terdetik kat hati aku ni ramai juge peminat KPOP ni . membela KPOP la kata kan . hehee .


cuma aku terkilan laa sikit . budak yang mengutuk KPOP ni pun satu .


tak payah laa nak kutuk2 orang , kita ni sume sama . hamba ALLAH jugee .

eishhh , awat laa hang cari publisiti murahan~ banyak cara laen nak naik rate blog .


aduyaaiii . . kecik2 dah wat masalah .

dan .



lagi terkilan dengan para pengomen yang mengomen tu ( uihh , ada ka imbuhan macam ni ) ni pun wat masalah .

bukan tak bagi nak komen sebab nak membela kpop tu . boleh ja komen . komen laa sampai 86000 pun tapi . . haa , ada tapi nyaa .



jaga laa sikit adab , cara kita menaip tu . banyak yang kurang sedap didengari .

dan ada yang ugut macam2 walau aku taw main2 ja , tapi orang sekarang ni tak leh macam tu . ugut sikit , report polis laa jawabnyaa .

uihhh , yang pasti banyak laa komen yang kureng enak . tak mau laa aku sebut lebih2 .



BOLEH KOMEN tapi hati2 bila komen .

guna laa bahasa yang elok . budi bahasa kan budaya kita . cewahhh .

tiap2 benda negatif yang hmpa wat , bila dapat printscreen , abis laa .


memang jadi bahan laa . KUTUKAN ATAU CACIAN . sama jaa .




sekarang ni , apa sja yang kita wat , orang akan pandang .

lagi-lagi dalam facebook tu .

macam2 dah sekarang nii . komen , gambaq , info , basic information tu suma orang tengok taw .



pakat cari salah nak bukak aib jaa .



teknologi sekarang dah maju .

hang wat betui , kena puji .

kalau hang wat salah , kena maki .


HATI-HATI LAH BILA NAK WAT SESUATU PERKARA~



*p/s : maafkan saya jika entry ni ada yang mngguris hati pembaca .

dan tegur saya jika saya ada wat salah :)

32 comments:

musafirdunia said...

+100000000

Gadis mutiara_Solehah said...

Em,mnt k-pop jgk tapi mmg diaorg komen sampai kene mengucap panjang lah.Ish2x,tp kesian kat budak tu sebab ada org guna pic dia sbnrynya, dan skng ni dia tgh uat polis report nak saman sapa buat blog tu dan komen kat situ..Em,tapi mmg skng ni topik tu tengah hot,hehe

Syamimi Nazifa said...

yes , betul2 xD

ainwaheeda said...

alamak..! k-pop yang jadi isu.. kesian..!

m!3yr4h_LolLy said...

yeah ! sy tahu sape blogger to. heee

: : sang drama king : : said...

musafir dunia > hehe . g+ laa tu . tw3 . :D

gadis mutiara solehah > ksian juga . tapi nk wat cmna . kita pun ttaw crita sbnaq . kn ? :)

syamimi nazifah > tnkiu skong statmnt sy ;)

ain waheeda > mklum laa . kan ramai pminat kpop kt msia ni . mcm tu laa jadi nya . hehe

m!3yr4h_LolLy > awk kenal kan . awk pun ad komen ke ? ehehe .

MZ said...

nak cari populariti leteww.

: : sang drama king : : said...

mz > hehe . maybe laa kot . :D

Nurul ain said...

diorang peminat fanatik k-pop... tu yg jadi lagu tu... ***senyap adalah jalan terbaik :)

musafirdunia said...
This comment has been removed by the author.
musafirdunia said...

minat kpop xsalah. yang salah minat sampai terlebih-lebih, xtidur sbb tgk drama dan filem mereka, xtutup aurat sbb terpengaruh dengan budaya dan fesyen mereka.

xgitu ustaz faiz al-hafiz?

: : sang drama king : : said...

nurul ain > senyap kan lg bgus . lalaaa . *dgar lagu kt blog ni pun sdp . haha

: : sang drama king : : said...

: : musafir dunia > yeyeaaahh . btoi3 .
skong sgt2 tu .
x sapa pun halang nk minat kpop kan . tapi kna la pndai2 jga dri .

kn ustaz mutaqin aka musafir dunia. ?

:D

musafirdunia said...

musafirdunia likes this.

+1 er... +9999

: : sang drama king : : said...

: : musafir dunia > haha . macam2 hg ni . rindu laa ngn hg .

:)

musafirdunia said...

sama la kita. jom pi acheh. ang nek sampan dgn hamdi. hehe.

bukak sem jom pekena futsal sebarang dua (kalo ad duit la)

=D

: : sang drama king : : said...

haha . naik sampan dgn hamdi ? karam laa jawab nyaa . haha.

bleh ja pkena futsal . smpan la rm5 . jd laa nk bayaq futsal . haha .

tapi kena ajak syakir laa . BARU SYIOOKKK !

:D

musafirdunia said...
This comment has been removed by the author.
musafirdunia said...

weh. jgn memain ngan hamdi darussyifa'. makam dia dh naik wo.

tembak xlut, jalan xcecah tanah, sepak xgol wo! bakal ganti ustaz zakaria.

jgn memain ngan syakir. dh leh wat album dia 2h.

oshin said...

lorr , sape plax yg mengate kpop neh ?

btw , cnblue tuhh <3

syasyajohan said...

coolio.bahaya betul nak letak gambar sendiri-,-

: : sang drama king : : said...

oshin > ad laa budak gigi arnab ni . ehh . lalaa . hehe . awk minat juge dgn cnblue ?

syasyajohan > btoi3 . nty org leh wat mcm2 bnda x elok .

yeas el said...

ishh2 , mcm2 betol skang ni . dunia cyber skang ni kena berhati2 . hmm . pasal k-pop , boleh jadi isu mcm ni .

betol betol . dekat fb pown kena jage . skang ni sume org tgok hal personal kita . Benda ni penah jd kt diri sendiri :( Huhu . pasal FB , heboh cite 1 sekolah .

maluu gilaa >_<

Cikgu Fikri said...

blog siapakah itu?
hurm...
mmg bhaya klu buat entry pencetus fenomena ni..
paperpown, bak kata abg ben,
biar sekadar bermain di pinggiran jerk,... :)

: : sang drama king : : said...

yeas el > pnh trjadi ? ek , ksian nyaa awk . bhya btoi laa . mmg malu habis~

cikgu fiq > blog budak gigi arnab~ hee . jom laa kita main kt pggiran . nk wat ap femes mcm tu kan .

:D

Mystic Angel said...

biasa la tu...kita pernah kena kat FB..membe siap remove kita sbb kita sound dia...kita tak suka org bergaduh pasal hal agama kat wall fb kita..skang malas on update apa2 kat fb...

: : sang drama king : : said...

mystic angel > fuyoohhh , smpai remove . macam2 org skrg ni kan .

:)

Addin-Lee said...

ohh , blog budak tu . gila ah entry die . bikin panas ahh ! haha

Bella Roast Almond said...

sokong!

: : sang drama king : : said...

addin lee > haha . panas sbntar pminat kpop . :D

bella > tq3 skong . hehe :)

fathiyyahISMAIL said...

kesian kat budak tu. sapelaa yang buat blog fake tu T_T

: : sang drama king : : said...

fathiyah > klau ad org yg wat blog fake tu , mmg ksian sgt2 . tp tataw crita sbnr . mybe btoi , mybe salah .