Wednesday, 7 May 2014

: : geram dengan P1 Wimax !

: : berapa hari tanpa internet buat aku memang geram gila dengan P1 .
dah laa tak bg apa2 memo ka , email ka pasai problem ni .
aku tanya rumate aku , mmg x ada apa2 noti pasai masalah ni .
bodoh betui laa makhluk2 P1 Wimax ni .
setakat sehari tak pa lagi kalau tak dak internet .
ini sampai 4 hari tak dak internet . gila !

aku dah geram sangat waktu ni . fuhh .

okay , aku nak buat satu perumpamaan yang simple nk bg hmpa jelas .
hmpa p KFC , then hmpa nak tempah dinner plate .
selesai tempah , hmpa bayaq dulu untuk dinner plate tu .
tunggu punya tunggu smpai 4 jam , dinner plate hmpa tak siap2 lagi .
bila tanya pekerja , akan siap tapi tataw bila nak siap .
cmna perasaan hmpa masa tu ?

aku pun macam ni laa jugak keadaannya .
rumate aku call , pekerja dia kata akan okay tapi tataw bila .
bangang betui laa jawapan dia .
kita dah bayaq untuk guna perkhidmatan dia .
tapi internet tak dak , tak boleh nk connect .
sapa yang tak bengang bila kena macam ni . haihh .
mujuq laa ada tab aku ada internet .
kalau tak , boleh jadi gila aku hidup tanpa internet . haha .


NotaKakiMaki : P1 Wimax celaka . sorry to say .

9 comments:

Nurul Syahada said...

sabaq bang faiz, marah betul ni. haha fuh ,perumpamaan pakai kfc, terliuq bayangkan xD

Khamsi Abdullah said...

P1 memang dah lama dah buat perangai..

http://stanzaku.blogspot.com

Hafiza AizZawa said...

Kak Fiza pun pakai P1 jugak.. mlm tadi buat hal..

zuhdi sanusi said...

da mcm2 aku dengar pasl P1 nih., sume nye xbaik la., huhu

Amira Mohd Badawi said...

tukaq la faiz tak yah pakai dah P1. hihi

sabaq sabaq sabaq. :D

Kalisha Aide said...

hai, sy tag faizhafizy utk liebster award..kalau sudi jawab yer ^^
terima kasih..

http://kalishabanyakcakap.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-saling-berkenalan.html

Fuza Musa said...

Hah Kak pun dah jenuh hamun P1...payment nak cepat..tapi statement alwiz back dated. Nampak macam kita hutang banyak sangat..

Lia Nanang said...

hahaha, sabar bro, marah betul nie..hahaha

Aqilah Azmi said...

eh yeke :O
hihih patut lah ramai mmg benci P1 hahahaah