Sunday, 25 May 2014

: : Home Sweet Home !

: : wahhhh , lega rasa nya bila dah habis exam ni .
masa kembali untuk aktif berblogging laa .
waktu ni laa paling indah nak blogging sambil ternak lemak . 
maklum laa , duk sibuk exam dengan cari umah sewa nya lagi .
letih tu tak usaha habaq laa . macam2 benda terjadi .
berat badan pun turun kemain lagi .
so , antara projek yang bakal aku laksana kan masa cuti ialah menaikkan berat badan .

exam kali ni laa paling teruk pernah aku lalui .
hampa bayangkanlah , masa study week langsung tak study .
banyak masa p cari umah sewa ja .
kluaq arahan kena duduk luaq utk semester depan .
aku pun kelam kabut laa cari umah sewa .
merata2 tempat aku terjah nak cari umah sewa .

tapi ada plak cerita kurang enak terjadi . haihhh , spoil sungguh .
aku pun malaih nak taip kat sini . tak syok plak jadi nya .
biaq aku simpan sendiri ja laa . ehh , dah print screen plak . haha .

kalau ikutkan hati , aku boleh taip dan luahkan lebih panjang ni .

habis cerita ni kat sini ja laa ya . 
aku pun malaih nk bising2 sangat . siapa sangat laa aku ni .
sebab memang aku nak duk luaq pun . malaih nk duk dalam dah .
dan mulanya cadangnya nak duk dgn classmate , tapi apakan daya .
itu semua angan2 dan harapan palsu ja . hmm .
seminggu lebih cari sampaikan study pun entah kemana .
kesudahannya , depa pun ada yg duk dalam . penat2 cari ja . 
sampai terpaksalah aku menagih simpati dengan kawan class yg lain .
dan syukur alhamdulillah , aku dapat jugak duk luaq .
no komen laa bab ni . tak mau ulas panjang2 . biaq kan ia berlalu .

jangan bimbang , aku okay ja :)
tak pa laa duk dengan kawan dari kelas lain pun .
cuma agak terkilan laa  bila jadi macam ni . 
ahhh , malaih dah aku nk pikiaq .yang penting sekarang ni aku dah kat umah !
oohhh , inilah detik paling indah .
cuti semester dan home sweet home ! !


NotaKakiMaki : am I alone ? hmm

10 comments:

Anizz Annisa said...

sabar ye cikgu.. x alone pun.. :) mungkin ade hikmah di sebaliknye kan.. :) chaiyok2.. :)

Iola said...

keep calm..and think of the hikmah hee.. (sometimes,,hangin la juga..tipu la saya ni cepat sabar juga..heh easy said, rather than doing it.but at least we try)

Nurul Syahada said...

haha sabaq yaa. yang penting habiskan masa di rumah paling the best xP

Jie said...

Panjang penulisannyaaa. selamat bercuti :)

Nurul Qalysa said...

sabar jela..kami student upsi sewa 1 sem 620..seblum msuk deposit skarang rm300 terpksa byr kalo x merempat la jwbnya.

TERIMA SEADANYA

Eichigoz Vivaz said...

sabaq laa cikgu.. adat student mcm gitu laa.. ostel dan umah sewa mmg xdapt dipisahkan.. apapun home sweet home..

Budak_Nerd said...

tabah dan sabarlah dengan dugaan yang terjadi ,, :D #keepFighting :D

Junkyo No Hikari said...

ahahaha sori lah sbb tergelak dgar kesusahan yg tngah alami TT^TT

anyway yg harga 600 ke ats tu satu kepala ke ape? kalau 1 rumah 600 pun macam tak berbaloi je TT^TT bazirnya.... :'(

nanti mintaklah masuk dalam :D

try insyaAllah dapat ahaha XD

atie zakaria said...

selamat menternak lemak.. hehe..

tiey smilez said...

Uwaaah. Best nya dia dah bercuti. So, i just wanna wish happy holiday and spend wisely at your beloved home. Ternak lemak pum boley.huhuhu