Saturday, 22 December 2012

: : holiday (hari keempat) !

masih bersambung dengan topik sama .

dah dua malam ada kat Johor . so , hari ni kena bergerak ke KL .

awal pagi lagi dah bergerak . kot2 nanti nak singgah mana2 .


destinasi keenam: Tangkak.

masa kat JB , ayah ada tanya kawan dia pasai tempat2 best lagi kat Johor .

so , dia pun kata la p singgah kat Tangkak .

kat sana ada macam2 kain yang dijual . kami pun p la singgah sat .

lagi pun , Tangkak ni ada dalam perjalanan aku nk p KL .


sampai ja kat Tangkak , tu diaaa . punya la banyak kain2 meter depa jual .

memang patut orang panggil "Bandar Tekstil" .

sana ada jual , sini pun ada jual . tapi mak aku tak berapa minat dgn kain2 .

dia minat yang dah siap . senang katanya . HAHA .


destinasi ketujuh: Putrajaya .

KL ni boleh kata kan selalu la jugak p . tak jadi masalah laa ayah nk drive ke sini .

dia taw jalan sikit2 . sebab selalu p hantaq pak sedara aku kat IJN . 

senang kata , tak la macam rusa masuk kampung . duk pelik ja tengok tu , tengok ni .

so , ayah pun decide nak p Putrajaya . saja tengok pemandangan kat sana .



PM Malaysia . lalalaaa~


cuba teka , bangunan apa ni ? hehe .


belakang tu orang kahwin . abaikan yg blkg . yg depan ni masih mencari calon :D


pejabat saya . HAHA .


cantek tempat ni . right ?


seronok dengan suasana kat sini . time aku mai ni , ada event apa entah kat depan tu .

aku malaih nak amek taw pun . sebab dah habis . haha .

masa lepak kat tasik tepi tuu , baru perasan yang ada ikan besaq2 . 

fuhhh , punya la banyak . kalau dapat pancing , sedap tuu . 


habis jalan2 kat sini , terus ke rumah pak ngah . tak dak tidoq hotel hari ni . HAHA

tu la lepak Johor sampai dua malam . cadang nya nak lepak semalam ja .

semalam lagi nak tidoq kat hotel di KL . tp ayah kata baek tidoq kat umah pak ngah .

dapat rest extra satu malam kat Johor pun jadi la .

lagi pun , leh suruh pak ngah bawak jalan2 kat I-City . hehe .


destinasi kelapan: I-City, Shah Alam.

malam tu , pak ngah kluaq dulu sebab ada hal sikit .

so , tinggal la family aku kat umah dia . then , dia telepon suh mai kat tempat dia .

ayah aku pun iya kan ja la . buat gaya2 tau . HAHA .

yang jadi masalahnya , ayah aku mana la nak cam jalan malam2 .

tak nampak bangunan kata nya . kalau pagi , dia laju ja . taw nak p situ .

jenuh la duk bukak gps . masuk sana , masuk sini . last2 , salah jalan . 

kena pulak time tu jalan jem . kat roundabout mana entah . aku pun dah lupa .


dekat setengah jam lebih jugak la baru jumpa tempat pak ngah aku tu .

then , baru la kami p I-City . ayah follow ja laa pak ngah .

pak ngah aku dah lama duk kat situ , so taw la jalan2 yg tak berapa nak jem .

dan boleh tahan jauh jugak laa dari Ampang ke Shah Alam sana .


sampai sana , punya la sesak dengan masyarakat . . 

kena pulak time tu ada konsert harian metro kat WaterWorld I-City .

jalan jem , jangan kata la macam mana sesaknya . 


ayah dengan pak ngah . 


time ni dah kurang sikit orang . 


meowww . eh . .


punya la banyak lampu . fuhh .


besaq jugak kawasan ni . dan aku pun dah letih berjalan kat kawasan ni .

ingat nak masuk tempat ais tu , tapi rasa tak berbaloi pun . dengan ramai orangnya la .

lain kali p boleh la masuk . silap tarikh waktu aku p ni .

masuk ja dalam kereta , aku terus lena . punya la penat hari ni .

sampai umah pak ngah memang sambung tidoq laa . hee .


bersambung . . . . .


P/S : taip banyak sbg exercise utk jari bila assignment nanti :D

4 comments:

Mia Liana said...

belum pernah pergi i city lagi.. huhuh

Cik Yaya said...

eh ni cuti2 malaysia ea....
amboi syiok...
hehe..p i cuty xhabaq ponnn..
uma da la dekat2 je area citu..hehe ;p

Cik Yaya said...

*i city*

Payeh Kuced said...

icity best ouhh.. tapi gila letih! besaq kwsn tu..