Tuesday, 22 November 2011

: : garuda kena makan lagi dgn rimau . auuummm~

: : tak payah bg taw , hmpa memang dah taw kan .  .


emas sukan sea utk acara ni agak meriah dari acara lain yang dipertandingkan .

aku pun tataw laa sebab apa . maybe sbb >

rimau lawan garuda utk final sukan sea .




MALAYSIA 1 - 1  INDONESIA
( pnalti : 4-3 )


syukur laa sebab dapat pertahan kan emas lagi .

pakat lena laa tidoq malam ni kan . hehe .


analisis game oleh pakar analisis permainan  . ( aku laa tu )

emm , pada pandangan saya , saya nk analisis mengenai pengulas dahulu . pengulas banyak sangat cakap benda mengarut . sepatut nya pengulas tu laa yang jadi pemain . 
tapi  apa kan daya . mereka hanya mampu mengulas shaja . 


utk game tadi , satu permainan yang menarik ditunjukkan oleh kedua2 pasukan . walaubagaimana pun , banyak sangat lakonan ditunjukkan oleh pemain indonesia . 
mereka perlu sedar , ini bukan nya selection atau pertandingan mencari bakat lakonan . tapi , jika ada peluang utk berlakon , kami akan tawar kan .


kepada pemain malaysia , anda memang terbaik . permainan yang cantek telah anda tunjukkan kepada kami semua . 


cumaa , untuk pemain no 13 tu . .  er , sapa nama dia entah . ohhh , FAKRI SAARANI .  
gaya permainan dah macam MESSI dah masa 1st half tadi . 
untuk 2nd half , fuhhh . lagi laa hebat . macam FABREGAS  dah aku tengok tadi .


masa penalti ?


ohhh , ada laa macam VAN PERSIE . . 


WTH~


malas dah aku nak puji lebih-lebih .


hmpa bukak facebook , lagi laa ramai depa puji si fakri ni . HEBAT !


twitter , facebook , dgn blog memang ramai pakat wat status pasai bola kan .

meriahh nyaa . .


anyway , harimau dah ngappp garuda ni .


lepas ni garuda tukaq jadi ANGRY BIRD laaa .






TAHNIAH PASUKAN MALAYSIA !

5 comments:

ojasetiawan said...

ku akui malaysia mimang hebat permainnya sehingga indonesia tewas 2_1 di atas malaysia, tetapi harimau tidak semudah itu mencengkram dan menggigit garuda krna garuda jarang sekali singgah ketanah sedangkan harimau tidak boleh terbang,

karyaku..duniaku.. said...

teros hapdate entry ea cikgu..gajen2..kih3..-_-..

aien kwon said...

hahaha , angry bird.

atie zakaria said...

tahniah malaysia.. atie smpi terjerit2 mlm td.. hahaha...

: : sang drama king : : said...

atie zakaria : sy pun smpai baling2 dah barang kt dpn sy . hehe

aien kwon : angry bird laa yg sesuai dari garuda tu . hehe .

karya duniaku :rajin . . maklum laa , cuti sem . slalu laa update blog . hehe .