Tuesday, 6 March 2012

: : abang ni cekgu ke ?

: :  haaa , pengalaman baru dlm sejarah hidup aku .

PBS dan bertemu guru2 lama di sekolah rendah dulu .

memang suma cekgu tak sangka aku akan bergelar pendidik .

sumpah , rindu giler laa bila masuk balik sekolah lama .


SEKOLAH KEBANGSAAN SUNGAI WANGI .


sampai2 sj , tengok dari luar banyak yang tak berubah .

tp sangkaan ak meleset . gila dah maju hbaq hang~

bila dh masuk skolah , baru taw banyak jugak yg dah berubah .

guru besaq pun sporting habih . walaupun orang baru dan bukan guru besaq zaman skola dlu , tapi duk gelak-gelak dgn dia . tak ada pressure lgsung .


penolong kanan 1 dgn koko still orang lama . mmg tak da masalah nk komunikasi lgsung .

mintak ja ap nak , kompom 101% depa kasi komitmen .

walau banyak jugak kerenah aku ni , depa layan jugak . SAYANG CEKGU . hee~


cekgu-cekgu lama duk pakat tanya awat nk jadi cekgu .

kelu lidah aku nak mnjawabnya .

tak ad jawapan rasmi smpai skang sbb apa aku nk jadi cekgu .

aku pun tataw . serius~


ada laa kesempatan nak sembang2 ngn cekgu lama ni .

bila depa bukak kisah silam masa dlu , ahhh teringat satu persatu .

"dulu kecik-kecik ja , skang dah laen . berjanggut . nampak hensem"

aku tersipu2 malu . HAHA .


budak-budak plak pakat tanya , "abang ni cekgu ke ?"

er . . aku pun ngaku ja laa .

wat sedap hati budak-budak . nnty depa kata aku pak guard plak . HAHA .


tadi sempat masuk kelas darjah 1 .

PERGHHHH . memang payah gila nk jaga .

ada ja bnda depa nk wat .

nak p minum ayaq laa , pnjam kaler laa , pemadam laa .

kesudahannya , bila tangkap gmbaq suma pakat peace .

HAHA .


baru duk pegang kamera , depa suh tgkp gmbaq dah .

hee :D



khusyuk mengaler . ;D


duk sibuk wat kerja kt belakang , kasi depa pegang kamera .

ahhh , boleh rosak kamera aku ni .

TIGA kali duk jatuh .

fuuhhhh , tak leh bawak DSLR laa macam ni .







ni gambaq2 ni depa yang shoot sndiri . hebat budak2 la ni .

tinggai sat ja , mcm2 leh trjadi . hehe .


hope esok tak ada masalah laa .

tapi aku syok tengok gelagat budak2 .

" abang masuk lagi yea esok . "



P/S : nak kawen cepat laa . nak ada anak . comeii~ tapi tak da calon . err , sapa nk borang pncalonan , leh mohon .  KAHKAHKAH .

3 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

ko kene bela misai. baru la garang :)

sara zainol said...

abg ye? haha lawak2..
hadoi.. muka still mcm budak2 kot.. haha

cik aletheea: said...

comel la budak2 tue.. siap buat peace lagik..