Tuesday, 10 September 2013

: : Pulau Pangkor lagi

: : kesibukkan masih melanda aku . kali ni kena p Pulau Pangkor plak .
fuhh , penat nya aku bulan ni . penat !
hmpa jangan ingat aku p makan angin kat Pulau Pangkor ni .
tapi ada tugas kena buat . tu yang letih semacam ja tu .
assignment pun sampai tertangguh tarikh hantaq nya .
rasa serba salah ja bila kerja tak siap . kerja penting plak tu .
haihhh .

duk tunggu feri tak gerak2 lagi . tiket kul 9 , gerak nya kul 9.45 -.-"

 pengerusi  program, ketua unit , bendahari . wahh !

welcome to Malaysia ! 
gara2 nak gambaq dgn mat saleh ni , terpaksa aku speaking omputih . 

rumate ku . malaih nak lepak dalam feri . luaq lagi best .

hai awak . peace yo ! haha .

tiba juga di Pulau Pangkor .

untuk progran Bina Insan Guru siri 4 kami kena buat program rumah anak angkat .
kali ni kelas aku dgn kelas tesl unit K11 akan bergabung .
so , kami dah decide nak wat kat Pulau Pangkor  .
kira nya aku dgn 3 org lagi p Pulau Pangkor tu nak survey tempat laa .
tgk2 suasana tempat , penduduk kampung , bincang2 sikit .

ehh , bincang2 tu banyak jugak laa .
pasai berapa rumah nak terima anak angkat , pasai aktiviti nak buat .
dan ada la jugak pasai bajet2 kewangan .
seperti kebiasaannya , mesti ada ja yang tak kena . geram pun ada .
first sekali nampak sangat macam ada nak tibai duit kami .
dgn aktiviti yg tak best nya depa bagi . tu la payah bila brurusan dgn JKK nya ahli politik .
tapi suka hati kita la kan . 
ni kan program kita . kita la yang create aktiviti nak wat kat sana . kan ?

perbincangan dengan orang sana .

mentor kelas aku dgn kelas tesl juga join .
mentor aku baju hijau tuu . nampak ?

banyak cakap nya -.-"

habis ja mesyuarat ni , macam2 dah kami pikiaq.
mak aihhh , macam2 depa nak . perghhhh .
rasa macam akan menyusahkan aku plak kalau ikut apa yg depa mintak. 
so , kami pun mesyuarat antara kami sendiri dulu . 
keputusan nya ? kami nak buat kepala sendiri laa .
senang sikit kerja . malaih nak ikut kepala JKK kampung tuu .
biaq ja la kat depa dengan labu nya . haha .

habis ja semua tu, macam biasa laa , kompom p jalan2 dulu .
tapi nak jalan2 mana pun . aku pun duk dekat kawasan tu jugak .
last2 , lepak lumut ja . senang cerita .

masa pulang dari Pulau Pangkor . bye2 . jumpa lagi !

lepak di lumut ja la aku .

jeti lumut . tak berapa ramai orang hari tu . pelik ~

aku pun tataw nak beli apa kat lumut ni .
bosan pun datang sini . maklum laa , dekat ja umah aku dgn lumut ni .
kira2 10 minit sampai laa . tak jauh kan ?
rumate aku la borong sakan . sama dengan mentor aku .
kemain depa beli . seronok ja tgk . hehe .

habis ja shoping kat lumut tu , p plak pantai remis .
mentor aku nak beli ikan segaq kat sana .
murah2 ja ikan kat sana . dari bot teruih jual kat orang .
memang segaq habis ikan2 dia .
tu yang mentor aku shoping ikan plak .
rasa nya dekat RM200 jugak dia habis beli ikan2 . fuhh .

ustaz mat sporting ja . terbaik .

takkan aku mai nak beli ikan . tangkap gambaq bulih la . haha .

dgn naib pengerusi BIG . .

suka hati aku ja naik bot orang . hee .

banyak bot kat sini . memang kawasan org turunkan ikan segaq .

bergambaq ja kerja kami . haha .

lepas beli ikan2 semua ni , masa utk pulang ke Ipoh laa .
tak leh lama2 pun nak jalan2 nya . sebab ustaz ada janji dengan orang .
elok pun aku rasa balik awai sebab aku pun mengantuk . 
mengantuk sebab penat sangat . skg ni masa untuk siap kan asgment .
doa kan moga aku rajin sikit nak wat asgment yea . hihi .


NotaKakiMaki : Rasuah itu berdosa . lalalalaa .

12 comments:

Eiqa Almond said...

Wahhh, bestnya aktiviti..
Pulau Pangkorrrr.!!!
Nantikan kedatangan ku pulakk yee, hohoo

Ida Syuhada said...

Pernah pergi 2 kali memang best giler!!

adibahfaizah said...

wah, best giler. buat tugasan smbl boleh brcuti . hehe

puteri airyn said...

Gambar ikan-ikan segar tak ada pun..??

Mimi Suke Cupcake said...

bestnya . study kat perak dulu pun tak penah g lagi . huuuu

Hafiza AizZawa said...

pangkor mmg best.. tambah pulak dpt snorkeling.. waa..nk g lg...

kacang buncis said...

syok depa....smbil keja smbil jln2..hehe

Super Girl said...

laa , student IPG kee ? deeya pun study IPG jgk . btw , owner belog kacak ah :p

Sweet ✿ said...

Awat tak stay lama bercuti sat ?
Heee

Aefa Aerisya said...

teringin g pulau pangkor.. n naik feri yg boleh dok luar cmtu.. huhuh

aswadz said...

dah lama aku x jejak kaki kat pangkor.

Sya Mimie said...

dah bape kali juga turun pangkor.. smpai dah boring..hehehe