Sunday, 22 September 2013

: : selesai Kem Pengakap !

: : lega sangat bila satu per satu kerja dah selesai .
skg kem pengakap aku dah lepas . fuhhh . memang lega gila .
dan ni la kem pengakap yg terlalu penat buat aku .
banyak sangat benda aku habaq pasai kem ni .
maklum laa , baru lagi habis kem . ada ja benda nak bagitau . hehe .

aku rasa kem pengakap ni best la jugak .
maklum laa , wat kat Melaka . budak2 sebelum ni wat kat PULAKO ja .
agak santai aktiviti dia sebab banyak ceramah ja .
tak dak aktiviti lasak buat agak bosan sikit tuu .
ceramah habis pun awai jugak sebab kena prepare nak wat gajet malam tu .
kalau tgh hari pun habis awai sebab kena masak sendiri .
best la kan . pengalaman banyak tuu . *ayat manis saja aku ni . 

yg tak best nya ?
mesti la ada . paling tak best bagi aku : NYAMUK !
geram betui aku dgn nyamuk ni . dah la aku tak leh kena gigit nyamuk .
nanti bengkak habis tangan dgn muka aku ni .
hmpa bayangkan laa , kul 6.45pm dah start nyamuk kluaq hisap darah orang .
punya la banyak nyamuk kat kem ni . azab gilaa la .
aku ni dah penat tepuk halau nyamuk , tapi rilek ja dia hisap darah kita .
macam tak dak apa ja nyamuk ni . 
kesudahannya , waktu maghrib ja aku aku lepak dalam khemah .
aku rela panas dalam khemah dari kena gigit nyamuk . 

hmpa tgk2 la gmbaq aku kat sana .
tgkp gambaq banyak2 tak kan nak simpan saja plak . kan ? hee .

dengan geng K1 .

siap sedia ke kem !

baru sampai . punya la lambat . fuhh .

kami sedia menerima arahan tuan -.-"

hari first masak . dah gelap pun waktu tuu . dgn x dak lampunya lagi . haihh .

kami bakal pemimpin pengakap :D

ramai jugak kan . campuq sekali dgn IPIS .

blajaq lagi laung agung .

sesi memasak lagi . ada ja yg malaih ni . geram jugak kadang2 tuu . 
nak makan tapi tak reti nak tolong .

PEK C yg comel2 muka akibat diconteng . hehe

gambaq rasmi PEK C yg aku edit dari kamera aku .

reunion SARJANA . gila la wehh . hee

sekawan jingga . my team . terbaik !

PEK C dari IPG Ipoh . 

masjlis penutup . haaa , pesuruhjaya pengakap bg negeri MPKLM tuu . 
pensyarah yg ajaq ceq pengakap tuu :D

saya team jingga ! 

my partner masa buat pertolongan cemas .

masa untuk pulang !

selamat tinggai nyamuk2 !

masa nak balik tuu , mujuq laa lctrer deal dgn pemandu bas suh bawak kami jalan2 .
yeahhh . masa utk jalan2 bandar Melaka laa .
memang terbaik laa lctrer aku ni . siapa lagi kalau bukan pesuruhjaya pengakap tuu .
tak kan p jauh2 x jalan2 kat bandar plak . rugi la kan . hehe .

kesini lagi . hee .

again with my partner :D

santai2 dulu . nk hilangkan penat berpengakap .

tabik hormat . dimana2 kami pengakap :P

lepas ni , mungkin aku akan join jambori antarabangsa kot .
dekat johor kata nya . tapi tgk keadaan jugak laa .
risau sibuk dengan benda lain plak . tapi aku memang nak p kalau boleh .
dan aku nak habis kan Manik Kayu ni . hee .


NotaKakiMaki : kembali berbloging :D

7 comments:

Eyma su said...

wah...tgok kem2 nie rindu zaman sekolah..hurm..:/

kacang buncis said...

hamboi...comel partner dya..hehe

Hafiza AizZawa said...

best nye camping...

King Ayam said...

Waaa bes la pengakap! Tahun depan nak berhenti krs la :D

Cik Mun said...

rindu betul nak camping2 ni..

roshi''dayahdayu'' said...

wahhh best nya kene gigit nyamuk hahaha... =D

Sya Mimie said...

bestnyaaa.. pengakap selalu aktif dalam aktiviti macam ni kan.. seronok.. tak macam persatuan lain..