Thursday, 11 July 2013

: : penyelesaian muncul

: : dah berapa lama aku mengalami kesusahan nak bukak blog .
geram sangat aku bila jadi macam ni .
blog sendiri pun payah nak bukak , apatah lagi blog hmpa semua .
memang nak blogwalking tu kena ikut keadaan laa .
sat boleh bukak , sat tak bleh bukak . main2 plak dia dengan iteww . #puii

jenuh aku cari taw . p tanya pak cik gugel entah beribu kali .
kot2 la ada jumpa penyelesaian nyaa .
siang malam aku celik pejam , makan tidoq . *tak dak kaitan pun .
dan akhirnyaaaaa ,  aku berjaya jugakk jumpa .

so , skg ni aku nak share la dengan hmpa semua .
kot2 ada yg sama masalah dengan aku ni . bleh la sama2 kita blajaq kan .

ni link tutorial nya yea >

hmpa p la ke link ni . ada tutorial yg dia buat . 
terima kasih banyak2 kat tukang buat tutorial ni .
aku malaih nak copy paste hak orang . tak syok la kan .
better hmpa p bukak sendiri link tuu , buat sendiri naa .

tapi hmpa kena ingat , aku tak jamin benda ni 100% boleh elok .
tapi yg pasti , aku tak dak masalah dah nak bukak blog aku atau blog orang lain.

dan satu lagi aku nak ingatkan .
kalau elok pun , kat laptop atau pc hmpa ja yg elok .
maknanya nya hmpa tak dak masalah nk bukak blog orang lain .
tapi kalau hmpa guna laptop lain , mungkin tak boleh bukak balik blog hmpa balik .
sebabnya hmpa dah tukaq setting kt laptop sendiri ja .
laptop orang lain mungkin tak tukaq lagi setiing nya tuu .
*er , faham ka apa aku tulih ni ? hee .


NotaKakiMaki : masih mengira berapa hari nak raya . HAHA .

12 comments:

Nao Mei said...

cik akak tak pernah alami lagi...harap tak de cam adik nie....kalau ada silap2 mintak tolong adik buatkan kalau terkena virus cam nie...hihi....have fun blogging dear :)

Tasneem said...

tahniah dah buleh berbelog dengan aman kembali. ^^ selamat mempublish entry berjuta lemon ya. :')

puteri airyn said...

Penah jugak jadi macam tu.. tak boleh bukak semua blogspot.. tapi akhirnya secara automatik boleh pulak..bila tak boleh bukak tu..macam2 pikiaq.. last2 buat andaian kata google tu rosak..hehe

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

buat comment moderation. ada org kata jd camni sebab ada anonymaous cuba hack kita. jangan bukak yg link atau iklan2 tu.

Hafiza AizZawa said...

fiza gune internet explorer jer.. sakit pale bile piker google chrome x dpt buka blog sume org..

Qeela Aini said...

Setakat nh belum sampai blog sndr tak bole bukk, nice info anyways :) tq yee :)

Siti fironika said...

nice info...nti nak try gak tutorial ni...tq for sharing...

Fiqa Nsz said...

nice sharing :)

Cik S :) said...

ciksenyum berblog dlm android je. Post2 yg ditulis sendiri guna blogger apps. If nk bukak blog org lain, guna mozilla je. Nice to know, good to share!

Cik Pensil said...

26 hari lagi nak raya ;P

Aida Ismail said...

Nasib baik tak pernah lagi jadi macam tu. Kalau tak satu kerja pulak nak tukar setting kan. Huhu~

nurul ezzatie zulkarnain said...

Ezzatie pun sometimes tak boleh buka page. First time tak boleh buka dulu, rasa macam orang mati anak. Gila cuak. Now, dia macam main-main. Kejap ada, lama sikit tak boleh buka balik. =(