Monday, 22 July 2013

: : sahur time !

: : syukur alhamdulillah . 
setakat ni , tiap2 hari la aku bangun sahur .
tak ada lagi aku tertinggal sahur .

walaupun tidoq lewat , aku tetap bangun sahur jugak .
awai plak tu aku bangu sahur . maklum laa , sahur aku memasak .
tapi kalau dah lewat sangat , aku tak tidoq laa .
macam ari tu , aku main futsal malam tuuu . maen pun start pukul 1 .
maka nya , habis main pun kompom lewat . tak kan nak tidoq plak .
kalau tidoq memang terlepas la sahur aku .

dah la skrg ni tinggai aku sensorang ja dalam bilik .
agak jenuh jugak laa duk sensorang ni .
rumate aku tiap2 hari berulang balik ke rumah .
pagi dia datang kelas , petang dia balik ke rumah .
jaga ayah dia yg tengah sakit .
aku pun faham la keadaan dia . tak kan nak halang plak .
sementara ada ayah ni , jaga la sebaik2 nya :)

so , tinggai la aku sensorang . haihhh . sedih3 . 
dah la duk sorang , single pulak tu .
*haaa , nampak tak permainan dia . HAHA .
selamat laa ada ihsan . bleh la jugak sahur bersama2 .
masak pun sama2 . sama2 buat pro masa masak .
yg penting , boleh makan sahur . hehe .

ni periuk nasi ke 5 kot . yg lain semua kena rampas . HAHA .

yg ni dapuq gas ke 2 . *rasa nya laa . 

dengan ada nya periuk nasi dgn dapuq gas , maka jadi lah kami masterchef .
haaa , hmpa jangan pandang sebelah mata duk tengok aku .
ingat tak power ka kami masak .
walaupun masakan kami macam chef wan , tapi kami merendah diri taw .
kalau ada rumate aku , lagi hebat masak .
kami ni cuma jadi tukang cuci ja laa . HAHA .

ni ja laa yg kami masak :)

lepas ni , boleh la aku apply jawatan chef dekat hotel .
al-maklum laa , jaminan posting sekarang kan dah tak kompom .
kena plak umuq bersara dah dilanjutkan .
dan PM ada cakap baru2 ni nak letak umuq bersara ke 65 .
hohohohooo , lagi ramai la cikgu emas kat sekolah .
dan kami BAKAL cikgu cikgi ni kena siap2 la cari kerja lain dari sekarang .
*terpikiaq awat tak kata hanya mati menentukan seseorang tu bersara -.-"

NotaKakiMaki : untung laa sapa dapat aku . aku kan pandai masak :P

21 comments:

Hafiza AizZawa said...

mujurla pagi bleh tdo pas sahur..tdo lewat pun xpe..klu dah kje mau pengsan kt opis...huhu

puteri airyn said...

bagus jugak cadangan tu.. kalau mati beru bersara.. Kiranya kalau nak pencen awai.. kena apply pencen pilihan lah..Hehe..60 tahun pun dah gagap nak keja.. tambah lagi..tak tahu lah jadi cam mana nanti..

Cik S :) said...

Ada rice cooker n dapur, senang la nk msk. Terernye msk! selamat berpuasa :)

Tasneem said...

uwaaa kemain sedap nampak, sahur esok masak untuk tasneem pulak na. :')

azman Arsad said...

takpayah jadi chef.. jadi cikgu masak layak nih.. cuba apply.. KEMAS tengah cari ramai cikgu untuk ajar masak nih.. hahahahaha

Ann Ishak said...

sapalah anak dara nak dijodohkan, sesuai sangat buat menantu ni hiksss

Nao Mei said...

hahaha...cik akak ada adik bongsu...mahu tak..hahaha...

untunglah makan nasi goreng tu :)

siti ZAHARA said...

Bgus2 kaum laki yg pandai masak..untung sang istri..hee

Aida Syifaa ♥ said...

nanti boleh lahh apply jadi tukang masak kat umah sy, hihi

Aida Ismail said...

Huntung leww pandai masak. ;p

S.K.A said...

terbaik..ok la 2..pndai jugak masak..nsi goreng ke nsi ayam 2?? bakal cikgu ape yup??? bljar kt ipg mn??

ainil fazieda said...

mujurlah rajin memasak yeeee! ^^

Faiz Hafizy said...

Hafiza AizZawa : susa jugak nk tidoq sebab ada kelas pagi tu . hee .

puteri airyn : bab pencen ni mmg no komen kan . hehe .

Cik S :) : bleh la sy ni memasak . tak hebat mna pun :P

Tasneem : tasneem pun nak ? mai laa skali join faiz . hihi .

Faiz Hafizy said...

azman Arsad : haha . habis la degree saya macam ni . jadi tukang masak ja :D

Ann Ishak : er , yg tu no komen . haha .

Nao Mei : amboi cik akak , nk tolong adjust kan ka ? haha .

siti ZAHARA : untung laa sangat . nnti nak suh depa masak jugak laa :D

Faiz Hafizy said...

Aida Syifaa ♥ : er , apply jadi tukang masak ja ka ? apply jadi suami tak nak ka ? haha .

Aida Ismail : awk mesti lg hebat kan :)

S.K.A : nasi goreng ayam tuu . hehe . skg sy dekat IPG Ipoh :D

ainil fazieda : kalau tak rajin , lapaq la saya pagi2 . hihi .

Norhasniza Khalid said...

selamat bersahur.. hihi

Normi Nieza said...

dapur gas kita sama..hihik

Qeela Aini said...

Amboii baguih naa laki2 pon rajin masak :D

Lieya Yaya :) said...

eh eh boleehh laa masak untuk yaya t . hihi

june mohd said...

cikgu bersara umur 65??oh!tak sanggup...

shera_shehan said...

study mn