Monday, 16 December 2013

: : sepupu kahwin

: : kan aku dah kata , bulan disember ni memang bulan yg penuh dengan jemputan kahwin .
sana sini  ada ja orang kahwin . meriahnya laa . 
maklum laa , waktu ni la masa yg lapang sesuai nak buat majlis .
semua orang boleh mai bila buat waktu cuti ni . kan ?
tahniah buat sesiapa sahaja yg melangsungkan perkahwinan :)

dan tengok2 sepupu sndiri pun kahwin .
haihhh , yg ni kalau aku tak p memang nak kena la aku ni .
kompom bising mak sedara aku tu nanti . hehe .
maklum laa , bukannya jauh mana pun . kenduri nya dekat Ipoh ja .
2 jam perjalanan sampai la  Ipoh tuu .
maklum laa , tempat blajaq skg kan kat Ipoh .
ahhh , dah biasa sangat p . *ayat poyo gila .

boleh katakan Ipoh tu aku dah khatam dah semua jalan . cewahhhh . 
tapi rupa-rupanya tidak jugak . haaaa , terkantoi jugak aku akhirnya .
depa kata depa buat kenduri dekat dewan orang ramai sebelah Mydin Manjoi .
yang aku taw , Mydin dekat Meru tu ja .
tak pernah plak taw Manjoi pun ada Mydin .

ya , memang dah bina sebijik Mydin dekat Manjoi tu .
dalam celah2 kampung tu , hmpa akan  nampak tersergam  indah bangunan Mydin kt tengah2 tu .
fulamakkk . tak sangka gila aku . baru ku tahuuuuu .
Mydin tu dah bukak setahun lebih , baru hari ni aku taw . 
kena banyak pusing kawasan Ipoh lagi ni . HAHA .

parent makan dgn pengantin . hee .

cantik dan kacak pengantin nya .

serius aku habaq , terkejut bila pengantin mai dengan pakaian nya .
style der . mai dengan gaya chinese .
gempak laa aku tengok . merah menyala tuu .
aku rasa bila aku kawin nanti nak buat style macam ni pun ada .
sebab menawan sungguh bila tengok .
er , bila la tu aku nak kahwin nya kan -.-"


NotaKakiMaki : haihhh , kena cari calon dulu laa nampak gaya nya .

20 comments:

Nurul Faiz said...

ingatkan tuan blog yg kawin tadi. hehehe.

Tasneem said...

gilaa baqq hang. merah menyala kot. haha warna peberet mak tasneem ni ^^ apa pun tahniah untuk sepupu faiz. semoga berbahagia hendak nya :')

mastura mazlan said...

haha.. style jugak tema chinese mcm tu..

TUTTUTOFFICIALSPACE\\ said...

hahaha bagus jugak tu chinese new year dah nak dekat dah. hang punya guna tema deepavali lahh. lagi style ^^

indexiapk said...

tahniah

alis qis said...

taniah, selamat pengantin baru :)

syahirah said...

wahh style china tu .. teacher to be bile pulak?

Affy Afiqah said...

fuuuiihhh chinese style..terbaik hahahha :)

Cik Wan Awr said...

wah, merah menyala gitu! :D

Nurulee said...

chinese style. ni hao ma? =D

atien zuraidah said...

Tahniah buat pengantin

Niena Reen said...

Wahh.. Rare tu! Jarang nak dibuat orang. Tahniah untuk sepupu tu ya! :D Moga bahagia hingga ke Jannah, InsyaAllah.. :)

dilaella Ella said...

wah cantik baju pengantin, serba merah..tahniah buat pengantin :)

Nur Inani said...

sampai jodoh nanti kawin lah ..hihi :)

Mazni Munawar said...

kreatif baju pengantin tu. nanti cikgu kawen buatlah baju ala2 korea. haha

Siara Elina said...

dah khatam satu ipoh, tapi terkantoi akhirnya haha.. good, good. btw, tahniah buat pengantin. semoga awak plak awen lepas nie. hehe in shaa Allah. btw, tema tuu unik n berani. jarang2 ada org buat tema tuu (:

farrah hanim said...

alah .. nanti kawin laa tu .. jangan lupa update gambar bnyak-bnyak .. temanya kene la lagi gempak ye .. ahahah !

miss kecoh said...

faiz bile lagi huhu

Aefa Aerisya said...

semoga tuan blog cepat2 naik pelamin jugak ye.. :D

Anne Nurain said...

wahh merah menyala-nyala..
tapi combination merah putih memang cantik..
semoga tuan punya blog cpat2 kawen.. kehkehkeh..