Sunday, 26 January 2014

: : doktor lagi ?

: : punya laa lama aku batuk . sejak bulan 11 lagi .
tapi batuk yg sikit2 laa . bukan selalu batuk kuat .
cuma ada hari tetiba dia mai batuk kuat . 
tapi kebiasaannya laa , aku batuk jenis slow laa .
dalam 3-4 hari lepas laa , makin teruk batuk aku ni .
dengan selsema nya pun mai skali .
satu hari yg sungguh menguji aku . .

dah laa kena batuk kuat dgn selsema , demam plak mai jugak .
gila laa dibuat nya . hmpa bayangkan betapa terseksa nya aku waktu tuu .
nk bernafas pun susah , kena bernafas guna mulut .
time nak tidoq , mmg terseksa laa . tak nyenyak punnn.
nak ponteng kelas , malaihh plak . 
sebab aku bukan suka sangat nk ponteng kelas ni .

kesudahannya , p la jugak klinik walaupun tak suka .
faham2 laa bila p klinik ni kan .
mind set pun lemah sebab tgk org lain yg sakit jugak .
tak pasai2 kita pun terasa lg teruk sakit nya .

muka tak bermaya ja . 

x-ray tangan yg masih sakit smpai skg .

dada pun x-ray sbb takut kena tb .

mujuq laa tak ada apa2 yg teruk sebab doktor takut aku kena tb ja . 
dah ada kes budak sini kena tb atau nama sebenaq nya TUBERCULOSIS .
(jenuh duk gogle tgk nama penuh beliau . haha.)
tu yg doktor suh x-ray dada tu . dlu pun pernah x-ray jugak .
tp zaman sekolah menengah dulu laa .
alhamdulillah , tak dak apa yg bahaya .

cuma tangan ja laa yg masih sakit . pedihh gila pergelangan tgn ni .
kalau nk tekan , memang tak boleh . sakit gilaa .
sem lepas dah p x-ray , doktor kata tak da apa pasai tulang .
bila aku check baru ni , doktor tu suruh aku p hospital Ipoh check dgn pakar .
dia suruh jumpa doktor orthopedic . 
tapi smpai ke sudah aku tak p pun . HAHA .


NotaKakiMaki : jaga kesihatan anda . ingat org yg tersayang :)

16 comments:

nanalee caramelo said...

take care bebeyh!

Siara Elina said...

semoga cepat sembuh =) in shaa Allah.

Ann Ishak said...

better pegi la, takut ada masalah lain pulak. get well soon ya :)

Nurulee said...

pergi lah. ASAP.
anyway semoga cepat sihat =)

Akeyla Azmi said...

ish mmg musim demam and selsema T_T

unsecretostory said...

Anyway semoga cepat sembuh ehh. Faktor cuaca skarang kan. Syafakallah :)

Iris Jasmine said...

alhamdulillah sbb takde apa. get well soon! better dgr ckp doktor. pergi check dengan pakar.

Miza Lee said...

take care, semoga cepat baik.. :)

Gee Lion said...

I think you should go and check with orthopaedic doctor. Kalau okay, okaylah.. kalau tak nanti melarat macam mana? Ish..

Hafiza AizZawa said...

semoga cpt sembuh..

miss kecoh said...

xray bagai.. cpat sembuh :)

Nur Khairiah Irwanie said...

semoga cepat sembuh =)

Farah said...

Moga sembuh cepat :)

Nur Inani said...

get well soon = selamat bercuti :)

Vee Feya Ricky said...

I know how it feels, sebab baru je sembuh dari fever. Haha.. Pastu kena mengajar lagi dengan fever. Ahaa.. Lbh kurang sama laa situasi.. Harap awk dah sembuh. Kekekeke..

PrincessAyuni said...

tangan tuu bwk pegi check laa oke... :)