Friday, 31 January 2014

: : Gong Xi Fa Cai !

: : khas entry ni buat semua sahabat chinese aku .
Gong Xi Fa Cai ! 
Happy Chinese New Year ! 
Selamat Tahun Baru Cina !
yang bhasa lain tu , hmpa p translate sendiri laa .
google translate kan ado . HAHA . 

tahun kuda pula :)

Tahun Baru ni punya la banyak limau depa bagi .
kalau macam Tahun sebelum ni , ada jugak family aku beli sndiri .
kali ni , tak payah beli . belambak dah kat umah .
sampai 8 kotak dapat macam tu jaa .
itu ada yg nak bagi lagi tuu . cuma ayah tak mau amek .
sapa pun la yg makan kat umah ni .
family aku pun tak mampu nk habis kan semua ni .
banyak sangat kot . mmg aku bawak balik ostel laa . HAHA .

comel ja gambaq kat google ni .


NotaKakiMaki : nak ang pow bulih ? hihi

12 comments:

Vee Feya Ricky said...

Thank you thank you! Sila jemput dtg rumah, nanti bg lagi mandarin oranges :P

Vee Feya Ricky said...

Buang perkataan "sila" tu. TERletak pulak. Haha..

Vee Feya Ricky said...

Buang perkataan "sila" tu. TERletak pulak. Haha..

Vee Feya Ricky said...
This comment has been removed by the author.
Akeyla Azmi said...

mmg banyak limau T_T
tak mampu nak habiskan ni hhaahha

Ai Syah said...

Gong Xi Fa Cai ! hehe..

happy holiday..!

limau is my fav..hee..=)

Yun Sing said...

Tenkiu.. Alamak.. tak bagitau.. boleh bagi limau banyak-banyak :P Angpow xlak limau ada @@

Gee Lion said...

Adat orang Cina selagi belum kahwin tak boleh bagi angpau. Hehehe..

Junkyo Hikari said...

okie nak angpow Tuan Rumah~

hehehe

PrincessAyuni said...

slmt thun baru cina !!!!

Miza Lee said...

meriah betul bila time raya cina nie kan.. :) tp sesak..uhh.. =='

Hafiza AizZawa said...

thn nie makan limau 3 biji jer.. perut tak tahan kalau makan banyak2.. huhu